Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cosmin Olăroiu i-a dezvăluit lui Mirel Rădoi secretul succesului: ”Bă, Oli, ce faci cu atâtea cărţi?”

EXCLUSIV | Cosmin Olăroiu i-a dezvăluit lui Mirel Rădoi secretul succesului: ”Bă, Oli, ce faci cu atâtea cărţi?”

Echipa națională

Comentarii

”Ai carte, ai parte!” este unul dintre cele mai cunoscute proverbe româneşti. Se pare că zicala se aplică inclusiv în fotbal, la naţionala României Under 21 şi, mai nou, la prima reprezentativă tricoloră.

Mirel Rădoi ne-a povestit un episod atipic din perioada în care actualul selecţioner al României era antrenat de Cosmin Olăroiu. Se pare că rezultatele foarte bune ale lui Mirel Rădoi şi ale lui Cosmin Olăroiu sunt roadele unor lecturi intense de...psihologie!

”Uşor, uşor când am înaintat spre vârstă şi stăteam foarte aproape de Oli, nu înţelegeam ce e cu atâtea cărţi de psihologie la el în casă. «Bă, Oli, înţeleg lucrurile de tactică, de strategie, dar ce faci cu atâtea cărţi de psihologie?» Şi la un moment dat îmi zice, «hai să-ţi spun de ce, ai un grup format din 20 de fotbalişti, s-ar putea ca mesajul pe care îl transmiţi să ajungă doar la 18, nu la 20, la 10, nu la 20.

Tu vrei ca marea majoritate să-ţi înţeleagă mesajul, nu poţi să repeţi întruna mesajul că ar însemna că şedinţa ta să dureze ore în şir, atunci trebuie să găseşti, să citeşti, să înţelegi comportamentul oamenilor cum poate fi diferit, dar în acelaşi timp, când ai o discuţie cu ei, să înţeleagă cât mai mulţ».”, şi-a amintit, în exclusivitate la Telekom Sport, Mirel Rădoi.

Afla mai multe despre: mirel radoiromaniacosmin olaroiu 

viewscnt
Articole similare