Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cum l-a vândut Gigi Becali pe cel mai bun jucător de la FCSB: ”Avea cel mai mare salariu de la Steaua!” Câţi bani a încasat vicecampioana României

EXCLUSIV | Cum l-a vândut Gigi Becali pe cel mai bun jucător de la FCSB: ”Avea cel mai mare salariu de la Steaua!” Câţi bani a încasat vicecampioana României

Superliga

Comentarii

Nicolae Dică a povestit cum a ales Gigi Becali să-l vândă pe Constantin Budescu la Al Shabab, deşi în acel moment era cel mai bun jucător din echipă.

Constantin Budescu a fost vândut în vara trecută la Al Shabab, care a achitat 2,5 milioane de euro în schimbul său. Atacantul de 30 de ani era atunci cel mai bun jucător de la FCSB şi Gigi Becali a fost criticat pentru decizia sa. Însă Nicolae Dică spune că şi Budescu şi-a dorit să plece, deoarece Al Shabab îi oferea un salariu greu de refuzat, un milion de dolari pe sezon.

Silviu Tudor Samuilă: Trebuia lăsat Budescu să plece?
Nicolae Dică: Păi în momentul când a venit această ofertă pentru el, clubul a decis că el trebuie să plece. E clar, Budescu a fost un jucător foarte important. Eu chiar am spus de multe ori, a fost unul dintre jucătorii importanţi ai echipei, ne-a ajutat foarte mult. Cel mai bun an al lui de când joacă fotbal l-a avut la Steaua. Aşa s-a decis, au decis cei din conducere să plece.

Care a fost poziţia ta?
Eu întotdeauna am fost de acord să plece orice jucător. Mă pun şi în locul jucătorului, pentru că şi eu am fost jucător. Şi în momentul când un jucător are evoluţii bune şi vine o ofertă bună, eu consider că trebuie să îi dai drumul. Pentru că nu ştii ce se poate întâmpla în anul următor. Doamne fereşte, poate să apară o accidentare, să treacă printr-o formă sportivă proastă şi să nu mai valoreze cât a valorat înainte. Şi consider că ar fi bine, dacă este o sumă bună pentru club, o sumă bună pentru jucător, să plece.

A încercat FCSB să îl ţină? Să îi mărească salariul, să îi arată că este un tip valoros...
Eu ştiu că patronul i-a spus 'Dacă vrei să pleci, poţi să pleci. Dacă nu vrei să pleci, rămâi aici...' Oricum, Budescu avea un salariu bun, din ce ştiu eu, pentru campionatul României. Cel mai mare salariu de la Steaua.

Te-ar fi ajutat?
Sută la sută. Nu îţi garantează nimic că, păstrând un jucător, câştigi campionatul. Nu îţi poate garanta nimeni acest lucru.

A fost o greşeală că a fost lăsat să plece? Cu el, FCSB lua titlul anul acesta?
Nu putem să ştim. A fost anul trecut şi nu s-a câştigat campionatul. Clar, echipa arăta mai bine cu el în teren.

Afla mai multe despre: nicolae dicafcsbbudescu 

viewscnt
Articole similare