Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Edi Iordănescu e OUT de la CFR! Toni Conceicao e noul antrenor al campioanei. Anunţul clujenilor

OFICIAL | Edi Iordănescu e OUT de la CFR! Toni Conceicao e noul antrenor al campioanei. Anunţul clujenilor

CFR Cluj

Comentarii

UPDATE | Acum e oficial: Antonio Conceicao e înlocuitorul lui Edi Iordănescu la CFR, mutarea fiind anunţată inclusiv pe site-ul campioanei.

Conceicao a sosit în această dimineaţă la Cluj şi s-a înţeles cu oficialii trupei din Gruia imediat după ce Edi Iordănescu şi-a reziliat contractul cu CFR. În vârstă de 56 de ani, Conceicao se află la al treilea mandat pe banca CFR-ului, grupare unde a cucerit trei trofee: Cupa României (2009 şi 2016) şi Supercupa ( 2009).

Conceicao şi-a stabilit deja staff-ul tehnic - Luis Baltazar, antrenor secund, Cristian Moldovan, antrenor cu portarii şi Cristian Dragotă, preparator fizic -, iar primul meci oficial al portughezului va fi partida cu Dunărea Călăraşi, programată sâmbătă, de la 18:00, în direct pe Telekom Sport 1.

"Suntem bucuroşi să vă anunţăm că Antonio Conceicao este, începând de astăzi, noul antrenor al CFR-ului! Tehnicianul portughez îşi va începe astfel cel de-al 3-lea mandat pe banca echipei noastre. În precedentele două mandate, în 2009 şi în sezonul 2015-2016, Conceicao a câştigat trei trofee, Supercupa şi Cupa României în două rânduri, 2009 şi 2016, iar noi, toţi cei din club, îl vom susţine pentru a face din nou performanţă la Cluj. Conceicao îi va avea în staff-ul său pe Luis Baltazar, antrenor secund, Cristian Moldovan, antrenor cu portarii şi Cristian Dragotă, preparator fizic.

Bun venit înapoi la Cluj, Toni! Boa sorte, Toni!", se arată pe site-ul oficial al CFR-ului.


UPDATE 14:50 CFR Cluj a confirmat oficial, în urmă cu câteva minute, informaţia publicată aseară de Telekom Sport: Edi Iordănescu nu mai este antrenorul grupării campioane.

Conform anunţului făcut pe site-ul oficial al ardelenilor, cele două părţi au ajuns la un acord, iar rezilierea contractului s-a produs pe cale amiabilă.

"În urma unui proces de modificare a structurii administrative, clubul CFR 1907 Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relaţiilor contractuale cu antrenorul principal Edward Iordănescu şi cu staff-ul său, aceştia făcând parte din vechiul proiect. Părţile şi-au strâns mâna, au rămas în cele mai bune relaţii şi nu au ce să-şi reproşeze, toţi cei implicaţi având singurul scop de a ajuta CFR-ul să îşi atingă obiectivele stabilite.

Mulţumim şi mult succes în continuare!
", se arată în comunicatul pulbicat pe site-ul oficial.

Conceicao e la Cluj!
Favorit pentru înlocuirea lui Iordănescu este în acest moment portughezul Antonio Conceicao, are a mai fost în două rânduri pe banca CFR-ului, în 2009 şi în 2015. Acesta se află deja la Cluj şi aşteaptă să se aşeze la masa negocierilor, acum că situaţia lui Edi Iordănescu a fost clarificată.

Ioan Andone şi Victor Piţurcă s-au aflat şi ei pe lista ardelenilor, dar au refuzat din start.

Un alt nume aflat în cărţi e italianul Cristiano Bergodi, care a mai antrenat la Cluj în urmă cu mai bine de un deceniu (2006-2007).
 


UPDATE 21:30 | Telekom Sport a aflat că Antonio Conceicao va ajunge joi la Cluj pentru a stabili ultimele detalii cu şefii CFR-ului.


Ştirea iniţială:

Înfrângerea cu Malmo din preliminariile Ligii Campionilor i-a fost fatală lui Edward Iordănescu. Conducerea celor de la CFR Cluj l-a demis pe antrenorul venit în această vară.

În locul lui Edward Iordănescu, la CFR Cluj va veni Antonio Conceicao, care a mai pregătit-o pe CFR Cluj în două rânduri, în 2009 şi în 2015. Antrenorul portughez a fost adus după ce Ioan Andone şi Victor Piţurcă i-au refuzat pe şefii ardelenilor.

În plus, pe lângă Edward Iordănescu, de la CFR Cluj au plecat şi doi oameni din conducerea echipei, Bogdan Mara şi Marian Copilu.

Cine este "Toni" Conceicao

Antonio Conceicao a mai pregătit şi alte două echipe din Liga I. În 2010, antrenorul portughez a preluat conducerea tehnică de la FC Braşov, apoi, doi ani mai târziu, a fost numit antrenor principal la Astra Giurgiu. Conceicao a pregătit-o ultima dată pe Penafiel, din Portugalia, iar în zilele următoare va fi prezentat la CFR Cluj.

Trei trofee a câştigat Conceicao în cariera sa de antrenor, toate cu CFR Cluj: Cupa României, în 2009 şi în 2016, şi Supercupa, în 2009.

Afla mai multe despre: cfr clujedward iordanescudemitere 

viewscnt
Articole similare