Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | „Dacă era 4-0, 5-0, mamă, Rădoi, ce tactică!”. Un UEFAntastic sare în apărarea selecţionerului

EXCLUSIV | „Dacă era 4-0, 5-0, mamă, Rădoi, ce tactică!”. Un UEFAntastic sare în apărarea selecţionerului

Echipa națională

Comentarii

Euforia primelor două partide ale României din UEFA Nations League e în continuare vie printre oamenii de fotbal din România. Vedeta meciurilor cu Irlanda de Nord şi Austria rămâne selecţionerul Mirel Rădoi. Fost coleg cu acesta la Steaua şi la echipa naţională, Bănel Nicoliţă ştie care e cheia succesului.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport, Nicoliţă a sărit în apărarea staff-ului echipei naţionale, după ce „tricolorii” au primit câteva critici în urma remizei cu Irlanda de Nord: „Am jucat foarte bine cu Irlanda de Nord, noi românii nu suntem niciodată mulţumiţi. Avem un antrenor nou, nu că mi-a fost mie coleg şi am trăit momente frumoase alături de Mirel şi de Dică. Sunt antrenori la naţională, sunt pentru prima oară puşi în postura aia, hai să fim alături de ei. Până la urmă au jucat foarte bine, au făcut un meci foarte bun, că au luat un gol în 80 şi ceva, se întâmplă. Aia n-au ajuns la poartă! Dacă era 4-0, 5-0, mamă, Rădoi, ce tactică, ce nu ştiu ce. Când faci 1-1, încep. Aţi văzut diferenţa, aţi văzut în Austria. România e pe un drum bun cu noul staff, cu siguranţă vor reuşi şi vom avea un fotbal bun”, a declarat fostul internaţional.

Trei ani au fost colegi la Steaua Bănel Nicoliţă şi Mirel Rădoi.

„(Se vede stilul lui Mirel? Îl recunoşti?)


Da, am jucat alături de el şi ştiu despre ce e vorba. E un om foarte ambiţios şi cu siguranţă va reuşi. Cu siguranţă tot ce a pus în aplicare e clar că a şi învăţat de la Oli, de la nea Piţi, a luat de la cei mai buni antrenori, nu? Agresiv în teren, dar în afara lui niciodată nu l-am văzut să-i vorbească unui coleg pe un ton agresiv.

(Cum se impune?)
Doar prin prezenţa lui de milioane! Ţi-e ruşine să-i spui să se dea mai încolo când venea în vestiar. Prin prezenţa lui şi prin eleganţa lui şi prin stilul lui de viaţă ne-a arătat tuturor ce înseamnă un căpitan, cu educaţie şi cu mult caracter”
, a adăugat Nicoliţă.

Dintre jucători, Alibec a impresionat cel mai mult la dubla cu Irlanda de Nord şi Austria. Atacantul Astrei a deschis scorul în victoria de la Klagenfurt, scor 3-2.: „Şi Alibec ştie că e ultimul drum şi ştie că Mirel vrea să-l ajute şi că trebuie să dea totul pentru acel tricou. Când îmbraci tricoul de la naţională, de la Steaua, trebuie să dai mai mult. Când ieşi de pe teren, trebuie să ieşi transpirat, nu uscat”, a încheiat Bănel Nicoliţă interviul pentru Telekom Sport.

 

Afla mai multe despre: romaniaradoibanel nicolitaechipa nationala 

viewscnt
Articole similare