Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | De ce Kyros Vassaras n-a avut nicio poziţie publică în cazul în care Colţescu a fost acuzat de rasism

EXCLUSIV | De ce Kyros Vassaras n-a avut nicio poziţie publică în cazul în care Colţescu a fost acuzat de rasism
Comentarii

Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, a explicat motivul pentru care nu a reacţionat public susţinerea pentru Sebastian Colţescu, după episodul în care a fost acuzat de rasism, în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir.

CCA nu a avut nicio poziţie publică după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism, în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir. Acum, într-un interviu pentru Telekom Sport, Kyros Vassaras explică de ce nu a sărit public în apărarea lui Sebastian Colţescu.

Motivul pentru care Vassaras nu a reacţionat după episodul în care Colţescu a fost acuzat de rasism

Kyros Vassaras spune că a aşeptat să vadă rezultatele anchetei UEFA în cazul în care Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism, după ce l-a identificat pe Pierre Webo ca ”pe cel negru de acolo”. Preşedintele CCA susţine că a evitat să se pronunţe public asupra cazului, în contextul în care UEFA declanşase deja o anchetă.

În schimba, Vassaras spune că l-a susţinut pe Sebastian Colţescu şi a avut în privat dialoguri cu acesta. În plus, preşedintele CCA spune că l-a şi ajutat în această perioadă, prin faptul că a fost delegat în continuare la meciurile din Liga 1:

”Era o competiţie UEFA, are o anchetă, iar când se întâmplă asta, nimeni nu poate să facă declaraţii negative sau să tragă concluzii. Dacă nu ştim factorii. Unii oameni au vorbit imediat, alţii au încercat să atragă ideea să vorbească. Dar nu acesta este politica noastră. Politica noastră este respectul şi potrivit acestor declaraţii pe care le-am auzit şi le cunoaştem, nu va fi investigat un caz împotriva rasismului, iar asta ne face foarte fericiţi.

Sunt din primul moment, după acel meci, în legătură cu arbitrii. Şi ceea ce am făcut pentru Sebastian numai el poate să spună. Şi numai arbitrii pot spune. Nu voi spune niciodată ceea ce am făcut pentru binele arbitrilor. Sunt acolo şi încerc să ajut. Suntem puterile silenţioase şi trebuie să facem muncă pentru a avea un succes de răsunet. Doar când avem un succes putem să fim gălăgioşi, nu să fim gălăcioşi şi să criticăm alţi oameni. Sebastian a primit, potrivit disponibilităţii lui, fiindcă asta este important, cum am spus mai devreme.

Este legat de situaţia pandemică, pentru că a fost apoi depistat pozitiv şi a trebuit să stea puţin pe tuşă. Am văzut că a fost pregătit mental, a avut meciuri bune, sper să continue meciuri bune şi fiecare arbitru care oficiază bine, va avea delegări”, a declarat Kyros Vassaras pentru Telekom Sport.

FRF s-a delimitat atunci de gestul lui Sebastian Colţescu

Imediat după ce meciul PSG - Istanbul Başakşehir a fost oprit, FRF, printr-un comunicat oficial, s-a delimitat de afirmaţia lui Sebastian Colţescu, cel care s-a referit la Webo ca la ”cel negru de acolo”.

”Federaţia Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Başakşehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colţescu, cel de-al patrulea oficial al meciului. Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federaţia Română de Fotbal aşteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute şi pentru a acţiona în consecinţă! Federaţia Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acţiune sau declaraţie cu tentă rasistă sau xenofobă”, a fost comunicatul emis de FRF imediat după ce meciul a fost oprit.

Afla mai multe despre: vassaras 

viewscnt
Articole similare