Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dinamo şi-a luat preparator fizic spaniol: ”Vrem să-i ducem la un nivel bun pentru performaţă”

EXCLUSIV | Dinamo şi-a luat preparator fizic spaniol: ”Vrem să-i ducem la un nivel bun pentru performaţă”

Handbal

Comentarii

Dinamoviştii visează la performanţă şi în acest sezon de Champions League. Pe lângă achiziiţiile spectaculoase din lot, alb-roşii şi-au luat în staff un preparator fizic spaniol. Juan Castellano lucrează după ultimele tehnologii din sport.

”Le-am spus planul de a aduce un doctor specialist din Spania, cu care am mai lucrat înainte, pentru a face testele, să evalueze şi, din acest punct de vedree, cu capacitatea mea de a aduce cunoştinţele mele atât în recuperarea, dar şi în antrenamentul lor, pentru a-i aduce la un nivel bun pentru handbalul de performaţă”, spune Juan Castellano.

Pentru început, dinamoviştii au fost testaţi de un medic spaniol, Benjamin Garcia Fernandez. Timp de o săptămână, jucătorii au fost supuşi unor teste pentru a li se putea face profilul. În funcţie de acesta, preparatorul fizic va putea ştii cum să lucreze fizic fiecare handbalist pentru a ajunge în punctul maxim.

”Scopul acestui program este să studiem unde se află jucătorii din punct de vedere atletic  şi să programăm un mod specific de lucru. Trebuie să individualizăm, în funcţie de condiţia lor fizică, a rezistenţei lor, a capacităţii aerobice, a coordonării şi aşa mai departe. Plus a compoziţiie corporale. Aşa că aceasta este prima abordare, apoi începem să programăm toate antrenamnetele lor fizice”, explică Benjamin Garcia Fernandez, specialist în medicină sportivă, care lucrează la Universitatea din Oviedo.

”În acest moment este totul variat. Poţi vedea acest grafic  că nu toţi jucători sunt aici, aşa că îi împărţim în grupe pentru antrenamnete specifice. După această primă analiză, Juan Castellano va face planul pentru pregătirea fizică, nu pentru cea tehnică. Antrenamentul fizic te ajută să îţi îmbunătăţeşti condiţia lor fizică, forţa sau condiţia aerobă, sau ambele, sau totul care reprezintă cheia pentru a face performanţă în handbal. Aşa că toate antrenamentele fizice sunt focusate pentru îmbunătăţirea acestor caracteristici specifice pentru a evolua aşa cum trebuie în timpul meciurilor”, mai spune medicul Benjamin Garcia Fernandez.

Jucătorii sunt încântaţi de noua abordare:

Alireza Mousavi, Dinamo: ”Am avut o mulţime de teste. Au fost pe stadion, în sala de forţă, la sânge, o mulţime de teste. Însă sunt foarte bune fiindcă sunt  teste aerobice, iziometrice şi ne vor ajuta pentru că vom pregăti tot coprul. Iar asta ne va ajuta foarte mult, chiar dacă a trebuit să trecem prin aceste testari. Suntem fericiţi cu acest tip de lucru, chiar şi mâine avem teste, dar după aceea vom fi mult mai buni decât anul trecut”.

Afla mai multe despre: juan castellano 

viewscnt
Articole similare