Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Dorin Goian a fost la un pas să preia o echipă din Liga 1: ”Am avut discuţii!”

EXCLUSIV Dorin Goian a fost la un pas să preia o echipă din Liga 1: ”Am avut discuţii!”galerie foto

FCSB

Comentarii

Unul dintre favoriţii lui Gigi Becali, euro fantasticul Dorin Goian, a fost aproape de a deveni antrenor în Liga 1 la Poli Iaşi.

Dorin Goian (39 de ani) şi-a început cariera de antrenor în 2017 la Bucovina Rădăuţi: ”Am plecat de acolo. Nu avea rost să mai continuăm împreună!” ne-a mărturisit ”Goe”.

Ca antrenor, fostul lider din defensiva roş-albaştrilor, are de unde să se inspire. Ca jucător a avut privilegiul să lucreze sub comanda unor antrenori importanţi precum Cosmin Olăroiu, Gică Hagi, Delio Rossi, Serse Cosmi, Luigi Cagni sau Ally McCoist.

Aflat la început în noua sa carieră, Dorin Goian a fost totuşi la un pas să antreneze în Liga 1, chiar din acest sezon.

Dorin Goian, unul dintre favoriţii lui Gigi Becali la FCSB, aproape să preia o echipă din Liga 1

Întrebat dacă este tentat să antreneze la un nivel mai înalt, Dorin Goian a mărturisit, în exclusivitate într-un interviu acordat Telekom Sport, că a fost la un pas să o preia pe Poli Iaşi: ”Ba da! Este pasul la care visez mai departe! Am şi avut discuţii în iarnă pentru a prelua Poli Iaşi. Dar între timp s-au schimbat lucrurile acolo la nivelul conducătorilor şi până la urmă s-a ajuns la varianta cu Mircea Rednic antrenor. Sunt foarte multe lucruri de care depinzi pentru a putea antrena si de asemenea, într-un fotbal unde nu există răbdare, depinzi în primul rând de rezultate” a subliniat Dorin Goian.

Dorin Goian face parte din elita jucătorilor care au participat la performanţa uluitoare a roş-albaştrilor sub comanda lui Cosmin Olăroiu, atunci când FCSB (Steaua la acea vreme) a atins faza semifinalelor Cupei UEFA.

Goian a fost mereu printre preferaţii patronului Gigi Becali, cel care l-a nominalizat drept căpitan, după plecarea lui Mirel Rădoi: ”Dorin Goian este un băiat bun, un suflet mare şi un fotbalist foarte valoros. Cred că lui i s-ar potrivi banderola de căpitan, cred că el va fi desemnat după plecarea lui Mirel Rădoi” spunea Becali la acea vreme. Patronul roş-albaştrilor îl vedea pe Goian ca fiind unul dintre cei mai buni fundaşi din Europa.

60 de meciuri are Dorin Goian în echipa naţională a României, pentru care a marcat de 5 ori. În cupele europene el a bifat 43 de meciuri pentru FCSB.

Dorin Goian: ”Ianis Hagi este un plus pentru Rangers!”

Goian ştie cel mai bine ceea ce înseamnă Glasgow Rangers de la primii paşi pe poarta stadionului până la ultimul fluier al arbitrului pe Ibrox Park. A ajuns la Rangers în anul 2011, echipa a cărei tricou a fost îmbrăcât de Goe de 35 de ori. 

În exclusivitate pentru Telekom Sport, euro fantasticul a analizat şi situaţia lui Ianis Hagi, care evoluează acum la fosta sa formaţie, Rangers FC: 

”Mă bucură faptul că s-a adaptat uşor. Rangers avea nevoie de un jucător aşa cum este Ianis. Într-un fotbal bazat pe forţă şi angajament, el poate să facă uşor diferenţa, aşa cum s-a întâmplat în partidele cu Braga şi Hibernian.  Ce a apărut în presă e doar aşa ... ca jurnaliştii să-şi mai ocupe timpul cu ceva în plus. Eu cunosc foarte bine clubul, dar şi potenţialul financiar al său. Totul depinde de evoluţiile lui Ianis, iar dacă ei sunt mulţumiti nu va fi o probelemă pentru Rangers să plătească cele 5 milioane de euro către Genk. Îţi spun un secret: când au retrogradat în liga a patra, m-au rugat să rămân şi voiau să-mi ofere aceleşi salariu pe care îl aveam în prima ligă, chiar şi în a patra divizie” a spus Goian pentru site-ul nostru.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: dorin goian 

viewscnt
Articole similare