Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gest scandalos făcut de Maradona la adresa unui mare jucător român: ”Am vrut să facem schimb, dar a luat tricoul meu şi l-a aruncat în iarbă”

EXCLUSIV | Gest scandalos făcut de Maradona la adresa unui mare jucător român: ”Am vrut să facem schimb, dar a luat tricoul meu şi l-a aruncat în iarbă”

Top Interviuri

Comentarii

Iosif Rotariu a fost invitatul lui Alexandru Săbău în ediţia din această săptămână a Top Interviurilor. Printre altele, fostul mare mijlocaş român a dezvăluit detalii despre momentul în care a fost desemnat să-i facă marcaj lui Maradona, în România - Argentina 1-1, la Cupa Mondială din 1990.

Iosif Rotariu a povestit cum a ajuns să-l ţină pe marele Maradona, la Cupa Mondială din 1990. Fostul mijlocaş al Stelei dezvăluie că şi-a luat angajamentul în faţa lui Emeric Ienei că poate să-l marcheze pe starul argentinian, o decizie despre care spune că i-a făcut noaptea albă.

După un început slab, Rotariu spune că şi-a revenit şi a reuşit să-i facă faţă. Ba chiar argentinianul n-a putut să-şi facă jocul. De aici s-a născut însă un episod de tristă amintire pentru Rotariu. La finalul partidei, mijlocaşul român a mers să facă schimb de tricouri cu Maradona, însă acesta a făcut un gest lipsit de fair-play:

”Cu o seară înainte de meci se face antrenamentul oficial ca întotdeauna, antrenament normal, la final am mai rămas să bat nişte lovituri libere lui Silvică. Ne-a chemat 'nea Imi, l-a chemat pe Silvică. ”Cum facem cu Maradona?” Eram şi eu în preajmă. Zice Silvică: ”Cum ce facem?” /  ”Îl marchează fratele meu, de mine”. ”Poţi să îl marchezi?”, mă întreabă 'nea Imi. Cum să nu? Pot. Dar reacţia mea a fost de moment, că dacă m-ar fi întrebat într-un moment în care eram mai liniştit, nu mi-o asumam eu chiar aşa.

În mintea mea era, dacă câştigă Argentina, când noi aveam nevoie de egal, cine e de vină? Eu. Dacă dă Maradona gol sau pasă de gol, eram eu şi toată România ar fi vorbit la modul negativ de mine. În noaptea aceea nu că nu am dormit, dar mă trezeam foarte des, transpirat, când mă trezeam mă gândeam că a doua zi trebuie să îl marchez pe Maradona. Eu aveam o singură tactică, să nu îl las să intre în posesia mingii.



Până în minutul 6 sau 7, a intrat de două ori şi a făcut două faze de gol. Pe nişte intercepţii ratate de mine. Dar, din acel moment, când anticipam că primeşte pasă ori îl faultam, ori luam mingea. S-a terminat meciul, a fost o greşeală enormă de-a mea, pentru că eu nu aş fi reacţionat ca şi el, pentru că nu am fost la nivelul lui şi nu puteam să mă pun în pielea unui fost mare jucător. Numai Gică Hagi poate să spună ce ar fi făcut. S-a terminat meciul, fiind lângă el, aproape, mi-am dat repede tricoul jos şi i l-am dat să îl schimb. Fiind şi nervos că nu i-a ieşit jocul, mi l-a aruncat în iarbă. Pe al meu. Atunci mi l-am luat pe mine şi am făcut schimb cu Batista. La vestiar, ulterior, l-a schimbat cu Gică Hagi. Maradona”,
a dezvăluit Iosif Rotariu în cadrul emisiunii Top Interviuri.

Argentina - România s-a disputat în grupa B a CM Italia 1990. Sud-americanii au deschis scorul prin Monzon (62), dar Gabi Balint a reuşit să egaleze în minutul 68, rezultat care s-a păstrat până la final. În urma acestui rezultatl, România a terminat grupa pe locul 2, după Camerun şi s-a calificat în optimile competiţiei, de unde a fost însă eliminată de Irlanda de Nord, după loviturile de departajare.

Afla mai multe despre: top interviuriiosif rotariu 

viewscnt
Articole similare