Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Încă un român renunţă la naţională şi merge să joace pentru maghiari! "Inima mea e mai aproape de Ungaria"

EXCLUSIV | Încă un român renunţă la naţională şi merge să joace pentru maghiari! "Inima mea e mai aproape de Ungaria"

Handbal

Comentarii

După 10 ani în tricoul echipei naţionale a României, Andras Szasz spune stop convocărilor. Pivotul a decis să plece în Ungaria, ţară pentru care ar vrea să joace.

Andras Szasz spune stop convocărilor la naţionala de handbal a României, după 10 ani de prezenţe la lot. Pivotul a decis să plece în Ungaria, ţară pentru care îşi doreşte să joace. Szasz e originar din Odorhei, dar are rădăcini maghiare. În România a jucat pentru Odorhei, pentru CSM şi a încheiat cu un titlu la Dinamo. Acum merge să joace în campionatul Ungariei şi visează să fie convocat şi la naţională. La despărţirea de ţara noastră, Szasz a oferit un interviu în exclusivitate pentru Telekom Sport. 

  • Recent, şi fotbalistul Lorand Fulop - internaţional român U21 - , de la Botoşani, s-a transferat la Akademia Puskas, în Ungaria, precizând că vede în acest transfer o şansă de a evolua mai uşor pentru naţionala ţării vecine.

Î: De ce ai ales Ungaria?

R: Pentru că este aproape de inima mea şi tot timpul am dorit să joc acolo, doar că am avut contract la Odorhei, după am mai avut nişte echipe care m-au dorit, dar eu nu am vrut să merg acolo. Am venit la CSM, după la Dinamo şi acum am prins o ofertă foarte bună şi o echipă foarte, foarte bună. 

În decembrie, Szasz i-a anunţat pe cei de la Federaţie că nu va mai onora convocările.

Î: În inima ta este mult mai aproape Ungaria decât România?

R: Pentru mine, da. Să fiu sincer, da. Tot timpul am dorit să joc pentru naţionala Ungariei. Şi acum dacă tot plec acolo am zis de ce nu, să încerc. Da, aştept cu emoţii pentru că am fost acolo. Am şi bunic, am şi rude acolo, dar niciodată  nu am jucat. Doar când am mers la meciurile amicale. Am un pic de emoţii, dar sper că mă aşteaptă cu uşile deschise. 

Î:Ţi-a fost greu să renunţi la naţionala României?

R: Da, m-am gândit foarte mult, am vorbit cu mulţi oameni, cu mulţi handbalişti şi toţi au zis "cum doreşti tu, cum vine din inima ta". Şi am zis că trebuie să fac pasul ăsta acum. 

Eu mulţumesc foarte mult pentru tot ce am primit şi de la naţională, şi de la cluburi. Cluburile care m-au crescut, antrenorii care au luptat cu mine pentru că a fost foarte greu pentru mine, între 15 şi 17 ani, dar tot nuau renunţat, au lucrat cu mine. 

În ultimii 20 de ani România a prins doar două turnee finale, ambele de Campionat Mondial. Cât a jucat pentru prima reprezentativă, Szasz nu a reuşit nicio calificare deşi s-au încercat diverse variante de antrenori. 

Î: Ce nu a mers la naţională?

R: Nu ştiu, crede-mă că nu ştiu. La asta m-am gândit şi eu de foarte multe ori. Am avut o generaţie foarte bună atunci, a zis şi aici la Federaţie că e o generaţie de aur, un grup strâns. Nu ştiu, nu prea am avut rezultate la lotul  mare. Nu ştiu să zic de ce, avem adversari mai buni, avem şcoli mult mai bune afară, nu ştiu, dar cred că trebuie să facă şi România pasul ăsta mai sus, să ne calificăm la Mondial sau la Europene. 

Afla mai multe despre: handbalszaszromaniaungaria 

viewscnt
Articole similare