Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Iuliu Mureşan e categoric: "Să se întrerupă activitatea cluburilor!" Străinii vor să plece de la Hermannstadt pe perioada întreruperii Ligii 1

EXCLUSIV | Iuliu Mureşan e categoric: "Să se întrerupă activitatea cluburilor!" Străinii vor să plece de la Hermannstadt pe perioada întreruperii Ligii 1

Hermannstadt​

Comentarii

Iuliu Mureşan, preşedintele de la FC Hermannstadt, a vorbit în direct la Telekom Sport despre situaţia iscată în Liga 1 din cauza pandemiei de Coronavirus. Oficialul sibienilor cere întreruperea activităţii tuturor cluburilor, după ce meciurile au fost amânate. Mureşan spune că, daca nu se va mai juca, ar trebui luat în considerare clasamentul actual şi dat trofeul de campioană plus locurile de cupe europene.

Mureşan spune că jucătorii străini au cerut să meargă lângă familiile lor, dar decizia definitivă le va fi comunicată oficial luni, în cadrul unei şedinţe. La fel ca şi Sorin Cârţu, Iuliu Mureşan crede că data de 31 martie e relativă şi amânarea meciurilor va fi prelungită mai mult.

"A fost realistă măsura luată de FRF şi LPF de întrerupere a campionatului. Data de 31 este o dată relativă, nu cred că se va relua pe 31, aşa apreciez eu.  Mai e o problemă: ce faci cu antrenamentele? Corect ar fi să nu se facă nici antrenamente. Sigur că dacă unii fac antrenamente şi alţii nu, să zicem că zice în data de 10 aprilie că pe 14 se reia şi dacă unii nu s-au antrenat şi alţii s-au antrenat, ăia care s-au antrenat o să aibă un mare avantaj", a spus Iuliu Mureşan.

...despre jucătorii străini: "E normal. Toată lumea vrea într-o situaţie de criză să fie în familie, la casa lui. Şi jucătorii de la noi, străinii, au întrebat, dar nu au cerut să plece. Noi i-am convocat luni după-amiază să vină şi vom lua o decizie până luni."

...despre întreruperea activităţii la cluburi: "Corect ar fi să nu se facă nici antrenamente, pentru că dacă apare un contact de coronavirus şi după acea se dovedeşte un jucător bolnav din echipă, ce se întâmplă? Dă la toată lumea. Să se închidă activitatea la cluburi, pentru că şi în cadrul echipei te poţi îmbolnăvi, nu numai în partidele cu adversari.

Juătorii trebuie plătiţi e clar acest lucru, activitate nu e. Porbabil vor fi afectaţi şi bani pe care îi daţi telviziunile,dacă vor fi mai puţine partide."


...despre schimbarea formatului şi stabilirea ierarhiei finale: "În mod normal schimbarea formatului nu se poate face acum pentru campionatul 2020-2021, numai din următorul, dar îm situaţii de criză se poate hotărî altceva.

Ar fi corect să se îngheţe, dacă nu se va mai juca. Să se oprească în momentul în care s-au jucat 75% dintre partide, să rămână clasamentul de azi pentru că toate echipele au jucat un număr egal de partidel. Ar fi corect să aibă în vedere clasamentul din momentul întreruperii."


Liga 1 a fost întreruptă până pe 31 martie din cauza pandemiei de Coronavirus ajunsă în toată Europa din China.

Afla mai multe despre: iuliu muresanliga 1 

viewscnt
Articole similare