Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Lămuriri dinspre LPF. Ce se întâmplă dacă un jucător are COVID-19. Se poate încheia sezonul în Liga 1

EXCLUSIV | Lămuriri dinspre LPF. Ce se întâmplă dacă un jucător are COVID-19. Se poate încheia sezonul în Liga 1

Superliga

Comentarii

Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a vorbit, într-o intervenţie telefonică la Telekom Sport, despre ce s-ar întâmpla dacă un fotbalist din Liga 1 s-ar infecta cu noul coronavirus.

Reluarea sezonului din Liga 1 este tot mai aproape. În mod normal, campionatul ar trebui să reînceapă pe 13 iunie, însă oficialii de la LPF se pregătesc de orice scenariu posibil, astfel că este luată în calcul şi varianta ca un fotbalist să fie infectat cu COVID-19. 

"Se demarează acea anchetă epidemiologică, se stabilesc care sunt contacţii, vede dacă e o situaţie de focar sau nu. 

Dacă ar apărea la începutul reluării sezonului, ai avea posibilitatea la un moment dat să reprogramezi anumite meciuri. În momentul în care îţi apare spre ultima etapă, nu prea ai avea unde să te duci dacă te raportezi la anumite date limită, respectiv cea de comunicare a echipelor în cupele europene, 20 iulie sau 2 august dacă UEFA acceptă anumite solicitări făcute de FRF", a declarat secretarul general LPF. 

Poate o echipă să piardă la masa verde? Justin Ştefan este de părere că sănătatea jucătorilor este responsabilitatea cluburilor din Liga 1, astfel că este posibil acest scenariu, ca un club să piardă cu 0-3 dacă un jucător din lot are COVID-19: "Prima variantă e analiza reprogramării meciurilor, abia dacă nu se pot reprograma acele meciuri, intră în discuţie chesiunea incidenţei regulamentelor sportive şi da, la prima vedere, dacă mă întrebaţi, în momentul în care tu ai probleme cu jucătorii cu COVID în echipă, e clar că s-a întâmplat o neatenţie".

Totodată, Ştefan a spus şi despre ce se întâmplă în cazul în care Liga 1 se opreşte, din nou, de data aceasta definitiv, după câteva etape, cum vor fi stabilite echipele care merg în cupele europene, campioana sau retrogradatele: "Trebuie să am în vedere meritul sportiv. Dacă trebuie să-l am în vedere, e clar că nu mă pot raporta la clasamente anterioare, de exemplu clasamentul de la finalul sezonului regular sau clasamentul în vigoare la momentul întreruperii sezonului. 

Situaţia cea mai complicată ar fi aceea în cazul unei eventuale întreruperi, am avea echipe care au jucat mai multe meciuri decât alte echipe. Dacă am echipe care au disputat mai puţine meciuri, trebuie să ne raportăm la acest punct per meci, ca să putem face o departajare corectă".

Afla mai multe despre: justin stefanlpfliga 1 

viewscnt
Articole similare