Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Liga 1 nu preia metoda folosită în campionatul din Olanda! La ce concluzie au ajuns cluburile: "Dacă nu va fi aşa, riscăm o situaţie grea"

EXCLUSIV | Liga 1 nu preia metoda folosită în campionatul din Olanda! La ce concluzie au ajuns cluburile: "Dacă nu va fi aşa, riscăm o situaţie grea"

Superliga

Comentarii

Preşedintele Astrei, Dani Coman, a vorbit despre opinia cluburilor din Liga 1 în privinţa actualei ediţii de campionat. Oficialul clubului din play-off susţine că majoritatea susţine reluarea campionatului, pentru a evita problemele financiare.

Cluburile din Liga 1 îşi doresc reluarea Ligii 1, fie şi Antalya, Turcia, varianta înaintată de FRF, pentru a primi restul banilor din drepturile TV. Astfel, s-ar evita problemele financiare majore, după întreruperea campionatului. 

Dani Coman susţine că reprezentanţii cluburilor din Liga 1 îşi doresc reluarea campionatului: "Am avut discuţii aproape zilnice cu cei din conducerea FRF, a LPF-ului, cu preşedinţii de cluburi, cu toţii ne dorim ca acest campionat să continue, indiferent unde s-ar juca, în România, în Antalya sau în Tanzania, important este ca această competiţie să ajungă la bun sfârşit. Campioana şi celelalte participante în cupele europene sau echipele care se vor lupta pentru evitarea retrogradării să se decidă doar şi doar pe teren. 

Un argument esenţial ar fi că dacă această competiţie nu se va termina pe teren, atunci riscăm ca fotbalul românesc să ajungă într-o situaţie extrem de grea ţinând cont de drepturile TV şi de returnarea banilor din aceste drepturi", a declarat preşedintele Astrei pentru Telekom Sport. 

Săptămâna trecută, Eredivisie s-a oprit în etapa cu numărul 26, din cauza pandemiei de coronavirus. Federaţia olandeză a hotărât să oprească în acest punct campionatul, după ce prim-ministrul Mark Rutte a decis interzicerea meciurilor până în septembrie. Decizia a fost anunţată de federaţia olandeză, în urma voturilor cluburilor.

Dani Coman a mai susţinut că Astra nu a reluat antrenamentele: "Aşteptăm decizia autorităţilor, dar important este ca activitatea să înceapă cât mai repede, am văzut că sunt echipe care au început antrenamentele cu câte trei jucători, din informaţiile mele sunt vreo şapte, opt cluburi. Noi, Astra Giurgiu, aşteptăm decizia autorităţilor iar în condiţia în care ne vor da voie să ne antrenăm, atunci vom începe şi noi antrenamentele", a adăugat oficialul.  

Afla mai multe despre: liga 1 

viewscnt
Articole similare