Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Lobonţ, ofertă total neaşteptată de la un mare club din Liga 1. Cu ce se ocupă în prezent fostul mare portar român

EXCLUSIV | Lobonţ, ofertă total neaşteptată de la un mare club din Liga 1. Cu ce se ocupă în prezent fostul mare portar român

Liga 1

Comentarii

Bogdan Lobonţ a primit o ofertă neaşteptată de la unul dintre marile cluburi din Liga 1. Victor Piţurcă susţine că a încercat să-l ia secund la Universitatea Craiova, dar fostul mare portar a refuzat.

Bogdan Lobonţ a petrecut nu mai puţin de 9 ani la AS Roma, unde, pe final de carieră, a jucat şi rolul de antrenor cu portarii. În 2018, fostul mare internaţional român a decis să renunţe la cariera de portar şi s-a apucat de antrenorat.

Prima echipă pe care a pregătit-o a fost Universitatea Cluj apoi, pentru câteva luni, a fost secundul lui Cosmin Contra la naţională. Însă Bogdan Lobonţ ar fi putut lucra pentru o altă mare echipă din România. Victor Piţurcă susţine că i-a făcut o ofertă să-i fie secund la Craiova, însă a refuzat.

Ofertă neaşteptată pentru Bogdan Lobonţ, de la o mare echipă din Liga 1

Prezent în studiul Telekom Sport, Victor Piţurcă a dezvăluit că Bogdan Lobonţ este unul dintre jucătorii pe care i-a apreciat cel mai mult în perioada în care a fost selecţioner. Piţurcă a fost impresionat mai ales de cum reuşea Lobonţ să-şi dirijeze colegii în teren

”Cel mai ataşat sufleteşte sunt de Bogdan, de Lobonţ. Dar Stelea, Lobonţ, Tătăruşanu au fost toţi trei extraordinari. Ca Lobonţ, să îşi conducă echipa din poartă, mai rar”, a recunoscut Victor Piţurcă la Telekom Sport.

Fostul selecţioner spune că a apreciat atât de mult latura de antrenor a lui Bogdan Lobonţ încât i-a făcut o ofertă să-i fie secund la Universitatea Craiova. Însă Lobonţ a refuzat: ”Eu îi prevedeam un viitor mare ca antrenor. Am vrut să îl iau cu mine la Craiova şi nu a venit”, a mai spus Victor Piţucă pentru Telekom Sport.

Ce face în prezent Bogdan Lobonţ

Universitatea Cluj a fost prima şi ultima echipă unde Bogdan Lobonţ a lucrat ca antrenor principal. Ulterior, fostul mare portar român a fost timp de şase meciuri secundul lui Cosmin Contra la echipa naţională. Între timp, Bogdan Lobonţ a renunţat, pentru moment, la cariera de antrenor.

Totuşi, ”Pisica” lucrează în prezent pentru unul dintre cele mai mari cluburi din Europa. În iulie 2020, Bogdan Lobonţ a revenit la echipa sa de suflet, AS Roma, unde a fost angajat ca scouter:

”M-am retras în 2018. Am lucrat apoi ca antrenor în România, dar în iulie 2020 m-am întors la Roma ca scouter. Căutăm portari talentaţi, dar mă uit şi la jucători de câmp, desigur”, a declarat Bogdan Lobonţ, într-un interviu pentru nos.nl.

viewscnt
Articole similare
Gimnasta Larisa Iordache, probleme de sanatate dupa calificarea la Jocurile Olimpice. "Am...