Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mircea Lucescu a vorbit la Telekom Sport după ce a câştigat Supercupa Ucrainei, primul trofeu cu Dinamo Kiev. Discursul lui "Il Luce"

EXCLUSIV | Mircea Lucescu a vorbit la Telekom Sport după ce a câştigat Supercupa Ucrainei, primul trofeu cu Dinamo Kiev. Discursul lui "Il Luce"

Stranieri

Comentarii

Într-o intervenţie în exclusivitate la Telekom Sport, Mircea Lucescu (75 de ani) a vorbit despre primul trofeu cucerit pe banca lui Dinamo Kiev, Supercupa Ucrainei. "Il Luce" şi-a învins cu 3-1 fosta formaţie, Şahtior, şi a început cu dreptul aventura de pe banca rivalei din Kiev.

Dinamo Kiev a învins cu 3-1 pe Şahtior Doneţk în Supercupa Ucrainei, iar Mircea Lucescu a vorbit în exclusivitate la Telekom Sport despre primul său succes ca antrenor al trupei din capitala Ucrainei.

"Şahtior era favorită, e normal. Dinamo Kiev a pierdut şase jucători, din cauza accidentărilor şi a infectărilor cu COVID-19. Nu mai vorbesc despre investiţiile făcute la Şahtior, unde au venit jucători talentaţi. Toate acestea făceau să încline posibilitatea victoriei lor. Şi televiziunile prezentau la fel. Prezenţa mea acolo a stârnit o reacţie negativă din partea lui Şahtior, în televiziuni, nu vorbesc despre club, jucători. Făcuseră un meci Şahtior contra Lucescu. Sentimentele mele sunt legate de perioada aceea extraordinară de la Şahtior.

Am mizat pe organizare şi pe inteligenţă. Ei au dominat jocul, au avut şi situaţii mai bune de a marca, dar victoria a fost de partea noastră. Important era rezultatul. Meciurile se pregătesc, nu poţi câştiga din întâmplare. Surkis era mulţumit. Au pierdut de multe ori cu Şahtior în ultimii ani. Dinamo Kiev a pierdut jucători maturi, buni, care erau la final de contract, în ultimii ani.



E normal ca suporterii să aibă o reacţie negativă, ei sunt sentimentali. Noi, antrenorii, suntem profesionişti, să uităm complet de ce s-a întâmplat şi în prezent să dai totul. Sentimentele sunt acolo, dar profesionalismul e în altă parte. Eu apreciez şi nu uit perioada de la Şahtior, dar au trecut patru ani de când am plecat de la Şahtior şi aveam nevoie să intru într-o competiţie în care să simt că trăiesc. Sentimentele pentru Ahmetov nu se schimbă. Sunt obligat să fac eforturi pentru a ridica nivelul lui Dinamo Kiev. Şi prezenţa mea a dat un alt curs competiţiei interne. Nimeni nu are voie să murdărească acea amintire a mea cu Şahtior"
, a spus Mircea Lucescu, la Telekom Sport.

Dinamo Kiev - Şahtior 3-1, în Supercupa Ucrainei

Mircea Lucescu a cucerit primul trofeu la Kiev. Formaţia sa, Dinamo a trecut de Şahtior Doneţk cu scorul de 3-1. Toate golurile au fost marcate de jucători de altă naţionalitate decât ucrainiană.

Mircea Lucescu a cucerit primul trofeu la Kiev. Experimentatul tehnician român şi-a învins fosta echipă, Şahtior, în Supercupa Ucrainei, disputată pe Olympinski. Dinamo a deschis scorul în minutul 20 prin De Pena, cu o execuţie superbă.

Al doilea gol al dinamoviştilor a fost de asemenea spectaculos şi a fost marcat de Gelson Rodrigues.

Junior a redus din handicap pentru Şahtior, dar pe final, Dinamo a mai punctat o dată prin spaniolul, Fran Sol.

A fost a 9-a Supercupă a Ucrainei pentru Dinamo Kiev, care îşi depăşeşte astfel rivala (Şahtior). Pentru reputatul tehnician român, acesta a fost al 22-lea trofeu cucerit în Ucraina, dar primul cu Dinamo Kiev, noua sa echipă.

Afla mai multe despre: mircea lucescusupercupa ucraineidinamo kiev 

viewscnt
Articole similare