Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mircea Lucescu, cuvinte mari pentru Hagi! Singurul lucru care îi lipseşte Regelui pentru a face o "echipă europeană" din Viitorul

EXCLUSIV | Mircea Lucescu, cuvinte mari pentru Hagi! Singurul lucru care îi lipseşte Regelui pentru a face o "echipă europeană" din Viitorul

Superliga

Comentarii

Mircea Lucescu are numai cuvinte de laudă pentru Gheorghe Hagi, omul alături de care a lucrat în mai multe rânduri de-a lungul carierei.

Lucescu l-a făcut pe Hagi căpitanul echipei naţionale la doar 18 ani, iar apoi drumurile celor doi s-au intersectat la echipele de club. Mai întâi, Lucescu l-a transferat pe Hagi la Brescia, după care cei doi s-au reîntâlnit la Galatasaray, când Regele se afla spre finalul carierei de jucător.

Lucescu spune că Hagi i-a copiat modelul în multe privinţe, dar că are şi mai mult curaj decât el atunci când mizează în mod special pe jucători tineri. Il Luce consideră că Viitorul ar putea deveni o forţă şi pe plan european, dar pentru asta Hagi ar avea nevoie să asigure bugetul echipei din alte surse decât transferuri de jucători, pentru a-şi putea ţine cei mai valoroşi fotbalişti câteva sezoane înainte de a-i lăsa să plece la alte echipe.

"După atâţia ani cu mine... Eu l-am avut pe Hagi la începutul carierei lui. La 18 ani l-am pus căpitan, la mijlocul carierei lui, luându-l de la Real Madrid la Brescia, unde a avut o evoluţie extraordinară... A ramas in istoria Bresciei ca unul dintre cei mai buni jucători ai lor. Şi l-am avut în final de cariera, cand s-a şi retras, din păcate, că mai putea să mai joace, la Galatasaray. E normal că o astfel de relaţie nu poate să ducă decât la o înţelegere exactă a ceea ce eu făceam, a filosofiei mele. Si el o dezvoltă şi o dezvoltă cu şi mai mult curaj. De aceea îl felicit. Din păcate, pentru a menţine jucătorii ăştia, ar trebui să aiba şi posibilităţi. E obligat să vândă devreme şi asta îl împiedică să alcătuiască o echipă europeană. Dar vă spun, fac spectacol, băietii ăştia tineri fac spectacol. Mi-au placut foarte mult", a declarat Lucescu pentru Telekom Sport.



Lucescu a comentat şi gesturile lui Gheorghe Hagi din timpul partidei de la Chiajna, încheiată la egalitate, scor 1-1. Hagi a fost trimis în tribune în timpul primei reprize, după ce a protestat vehement, însă Lucescu spune că dreptatea a fost de partea Regelui.

"A avut şi dreptate când a protestat, pentru că a fost fault şi a fost penalty. Dacă pe aceşti copii îi blochezi cu astfel de lucruri, atunci sigur că antrenorul nu are altceva de făcut decât să se scoale de pe bancă, să protesteze. Cel puţin jucătorii îşi dau seama că au pe cineva de partea lor", a mai spus Mircea Lucescu pentru Telekom Sport.

Vezi mai jos imagini din momentul eliminării lui Gheorghe Hagi

Afla mai multe despre: mircea lucescuromaniahagi 

viewscnt
Articole similare