Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Motivul incredibil pentru care Becali l-a dat afară de la FCSB: ”A zis că religia mea e urâtâ”

EXCLUSIV | Motivul incredibil pentru care Becali l-a dat afară de la FCSB: ”A zis că religia mea e urâtâ”galerie foto

Superliga

Comentarii

Yuksel Yesilova, fost preparator fizic la FCSB, a povestit cum a fost dat afară de Gigi Becali. Patronul FCSB l-a demis atunci, deoarece ”eram musulman”. Yesilova spune că a trecut peste acel episod neplăcut.

Yuksel Yesilova a lucrat la mai multe cluburi din România, printre care Poli Timişoara, Sportul Studenţesc, U Cluj, Astra, Dinamo sau Petrolul. În 2008, la începutul sezonului, a fost de acord să meargă la FCSB, unde a fost dorit de Dorinel Munteanu - unul dintre antrenorii de care este foarte apropiat.

Însă a fost dat afară în decembrie 2013, din cauza religiei sale. A fost un întreg scandal atunci, cu o plângere înaintată la FIFA. Ulterior, Gigi Becali a declarat că nu acesta a fost motivul pentru care l-a demis, dar Yesilova îl contracize. Preparatorul fizic în vârstă de 49 de ani spune că se afla şi vacanţă când a aflat ce declaraţii a dat Gigi Becali la televizor:

”Pe când lucram la U Cluj, am fost ofertat de Steaua, am acceptat şi m-am dus acolo. La început, totul a fost OK, dar apoi nu ştiu de ce, domnul Becali a avut o mică problemă cu mine, cu religia mea şi m-a dat afară pentru că eram singurul musulman din echipă. Am aflat de la televizor, nu mi-a spus în faţă. Eram în vacanţă, în Germania şi Gigi a spus la televizor despre religia mea, că este una urâtă, lucruri de genul ăsta. A trecut, a rămas în urmă, pentru că a trecut mult timp. Nu mai vreau să privesc în trecut. Acum sunt antrenor la Astra şi, pentru mine, este important să reuşesc să am rezultate bune la Astra. Pentru mine este important ca echipa mea să câştige, nu contează că împotriva Stelei. Dar faptul că jucăm în ultimul meci contra Stelei... Poate voi reuşi să îmi iau revanşa. Am trecut peste tot şi privesc numai în viitor”, a declarat Yesilova într-un interviu pentru Telekom Sport.

În prezent, Yuksel Yesilova lucrează ca preparator fizic la Astra, unde colaborează cu Gigi Mulţescu - unul dintre prietenii săi: ”M-am întors alături de Gigi Mulţescu deoarece avem o relaţie foarte bună, este ca un tată pentru mine în România. M-a sunat să vin să îl ajut şi m-am bucurat să mă întorc în România. Ne-am cunoscut acum 18-20 de ani, când Gigi m-a ajutat să îmi încep cariera de antrenor, el mi-a recomandat să fac şcoala de preparatori fizici. Când Gigi m-a trimis la şcoala de preparatori fizici toată lumea spunea că nimeni nu cunoaşte această meserie, era ceva nou. Dar Gigi este un om inteligent, ştia ce urmează în viitor iar acum sunt fericit cu ceea ce fac şi cu faptul că m-a luat în staff-ul lui”, a mai spus Yesilova.

Afla mai multe despre: yuksel yesilovafcsbliga 1gigi becali 

viewscnt
Articole similare