Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | O campioană olimpică, nevoită să aştepte 15 ani pentru a fi declarată Cetăţean de Onoare al oraşului Constanţa

EXCLUSIV | O campioană olimpică, nevoită să aştepte 15 ani pentru a fi declarată Cetăţean de Onoare al oraşului Constanţa

Diverse

Comentarii

În 2004, echipa de gimnastică feminină a României cucerea la Atena medalia olimpică de aur. Din acea echipă făcea parte şi Dana Sofronie.

Revenită în ţară, echipa a fost primită aşa cum se cuvine. Atunci, Cătălina Ponor, sportivă a clubului Farul din Constanţa, era declarată Cetăţean de Onoare al oraşului. Un titlu primit şi de înotătorul Răzvan Floreea, medaliat cu bronz, tot la acea competitiţe. 

O singură gimnastă a fost însă uitată la vremea respectivă, iar reparaţia morală a venit azi, după 15 ani de aşteptare. Aşa se face că Dana Sofronie, fostă componentă a lotului olimpic de gimnastică al României în 2004, a fost declarată Cetăţean de Onoare al oraşului Constanţa de către edilul Decebal Făgădău. Prin acordarea acestui titlu primarul oraşului de la malul mării a îndreptat o nedreptate făcută Danei în urmă cu 15 ani.

Afla mai multe despre: dana sofroniecetatean de onoare,  

viewscnt
Articole similare