Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Pacienţii unuia dintre cele mai mari spitale din Las Vegas se relaxează sufleteşte ascultând imnul Universităţii Craiova

EXCLUSIV | Pacienţii unuia dintre cele mai mari spitale din Las Vegas se relaxează sufleteşte ascultând imnul Universităţii Craiova

Diverse

Comentarii

Datorită medicului român Ion Alexie, căruia prietenii îi spun simplu Ionache, imnul Universităţii Craiova, compus pe versurile poetului Adrian Păunescu a ajuns să fie una dinte cele mai ascultate şi îndrăgite melodii din spitalul din Las Vegas unde profesează medicul român.

Oltean sadea, plecat din România în anii 80, medicul Ion Alexie a reuşit într-un timp relativ scurt să devină unul dintre cei mai apreciaţi medici internişti şi de boli infecţioase din Las Vegas. Medicul român se ocupă în special de cazurile foarte grave care se află la terapie intensivă acolo unde echilibristica pe firul vieţii este la ordinea zilei. Oamenii cu probleme de sănătate foarte grave, pe care Ion Alexie a reuşit să-i salveze din ghearele morţii îl sună periodic pentru a-i mulţumi pentru grija pe care el a manifestat-o faţă de ei. Dar dincolo de lumea medicinei din care craioveanul Alexie a făcut o adervărată arată, acesta nu a uitat de marea sa pasiune, fotbalul, şi mai cu seamă de echipa Universitatea Craiova, pe care o va păstra în sufletul său pe tot parcursul vieţii. 

Şi pentru că dragostea faţă de Oltenia fotbalistică este una care nu poate fi comparată cu nimic, medicul român face zilnic un gest inedit. Pune la spital imnul Craiovei, compus pe versurile poetului Adrian Păunescu. ”Pentru pacienţii mei este ca un tratament terapeutic acest imn. Chiar dacă nu înţeleg cuvintele le place foarte mult linia melodică. M-au întrebat despre fotbalul european, un sport care, aici a început să capete o tot mai mare amploare. Prin această melodie au auzit de Craiova, şi de marea echipă a Olteniei. Eu sunt un fan declarat al Universităţii Craiova. Chiar şi pixul cu care scriu are însemnele clubului din Bănie. Îmi aduc aminte că am mers pentru prima dată pe un stadion de fotbal cu tatăl meu, când aveam doar trei ani. Evident, la un meci al Craiovei. Iar acest imn compus de regretatul poet Adrian Păunescu pe mine mă face să am un tonus special în fiecare zi” a declarat doctorul Alexie pentru telekomsport. ro. 

A fost medicul personal al lui Michahel Jackson 

Datorită notorietăţii de care se bucură în Las Vegas, câştigată ca urmare a profesionalismului de care a dat dovadă de fiecare dată, Ion Alexie a fost tot timpul ”vânat” de marile vedete ale Americii care au trecut prin Las Vegas. ”Am avut mulţi pacienţi celebri. Unul dintre ei a fost chiar Michael Jackson. Mi-a solicitat să merg la hotelul la care era cazat aici pentru o consultaţie de rutină. Aşa am rămas foarte buni prieteni. Dacă nu ar fi avut acele probleme în 2005, ar fi trebuit să-l însoţesc într-un turneu, mega turneu. Când i-am spus că sunt din România, s-a uitat la mine admirativ şi mi-a spus că la noi în ţară s-a simţit cel mai bine din toate turneele în care a fost”, a mai spus medicul  Ion Alexie.

Afla mai multe despre: imn universitatea craiova 

viewscnt
Articole similare