Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Patronul lui Sepsi, despre finanţarea pe care o primeşte de la Guvernul Ungariei: ”Mi se pare un lucru firesc!”

EXCLUSIV | Patronul lui Sepsi, despre finanţarea pe care o primeşte de la Guvernul Ungariei: ”Mi se pare un lucru firesc!”

Superliga

Comentarii

În ultima vreme, cluburile sportive din Ţinutul Secuiesc primesc finanţare din partea Guvernului Ungariei. Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, susţine că şi ţara noastră ar trebui să sprijine comunităţile de români din străinătate.

Cluburile din Ţinutul Secuiesc au cunoscut o creştere importantă în ultima perioadă, după ce Guvernul Ungariei a decis să le finanţeze. Printre ele se află şi Sepsi. Laszlo Dioszegi spune însă că banii veniţi din Ungaria sunt investiţi direct în infrastructură şi în dezvoltarea centrelor de copii şi juniori, nu şi în susţinerea echipelor de seniori. În plus, spune că de facilităţi beneficiază toată lumea, nu doar copiii de etnie maghiară. Laszlo Dioszegi este de părere că şi România ar trebuie să procedeze la fel cu comunităţile din străinătate:

”Investiţiile sunt o treabă, echipa mare e altă treabă. Noi am primit bani de investit pentru copii şi juniori. De acolo nimic nu se poate scoate şi să se dea la echipa mare. E exclus din start. Noi trăim din sponsori, reclame şi publicitate. Noi am ajuns acolo că sunt şi firme, şi din ţară, şi din străinatate care ne contactează văzând că suntem în progres. Şi ne întreabă cam câţi bani ar trebui să punem sigla Telekom sau altă siglă la echipament. Şi noi spunem 2-300.000 pe an. Deja puteţi fii sponsorul nostru principal.

Mi se pare un lucru firesc. Şi Guvernul României ar trebui să investească în Moldova. Sunt mulţi români şi în Spania, şi în Italia, şi ţara mama ar trebui să ajute compatrioţii ei. Şi banii care vin aici ca să construim o infrastructură pentru copii, nu e subliniat pentru copii de etnie maghiară sau altă etnie. Nu. Pentru oraşul Sfântu Gheorghe. Unde sunt bineveniţi toţi. Noi nu facem nicio diferenţă. Se vede şi la echipa mare”
, a declarat Laszlo Dioszegi pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: laszlo dioszegisepsiungariasfantu gheorghe 

viewscnt
Articole similare