Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Piţurcă a analizat meciurile din sferturile Ligii Campionilor. Cu ce echipă ţine

EXCLUSIV | Piţurcă a analizat meciurile din sferturile Ligii Campionilor. Cu ce echipă ţine
Comentarii

Victor Piţurcă a analizat pentru Telekom Sport prima manşă a sferturilor Ligii Campionilor. Toate partidele sunt transmise în direct de Telekom Sport.

Sferturile Ligii Campionilor ne propune dueluri foarte interesante, între marile forţe din fotbalul european. Victor Piţurcă a analizat meciurile din tur şi este de părere că Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City şi Bayern Munchen vor merge mai departe. Fostul selecţioner are şi o echipă favorită, FC Barcelona:

Juventus - Real Madrid

Din punctul meu de vedere, Real Madrid e favorită să câştige. Că şi anul trecut, au jucat finala... Totuşi, Real Madrid este câştigatoarea trofeului şi are prima şansă. Când joacă împotriva lui Real Madrid, contra Barcelonei, e greu, e foarte dificil. Fiindcă Real Madrid e echipa mai valoroasă. Contează şi tradiţia clubului, contează orice. Ştim de la noi din ţara, nu? Contează numele echipelor - Steaua, Dinamo şi aşa mai departe.



Barcelona - AS Roma
Să spunem că a avut noroc (n.r. Barcelona, la tragerea la sorţi). Nu va fi un adversar uşor nici Roma, fiindcă va fi un meci în care jucătorii vor da absolut totul, va fi o concentrare maximă, dar, dar sigur Barcelona e Barcelona. Pierde foarte, foarte greu în sezonul acesta. Şi, îmbunătăţindu-şi momentul defensiv, e o echipă care, zic eu, care are prima şansă în momentul ăsta la câştigarea trofeului. Chiar am fost extraordinar de surprins de rezultatele foarte, foarte bune ale Barcelonei. Dar, sigur, Barcelona dispune de un lot extraordinar, de o tradiţie formidabilă, cu un joc specific în care adversarilor le este foarte, foarte greu. Şi atunci când nu ai mingea, desigur, când joci împotriva unei echipe de genul ăsta, e foarte greu să câştigi. Dar sunt surprins, fiindcă, după atâţia, mă aşteptam ca Messi, Iniesta, Pique să mai obosească. Ei nu obosesc niciodată, sunt jucători fantastici. Pentru ei e o distracţie, fotbalul rămâne un joc. Şi aşa este, totuşi este un joc. Se joacă, sunt valoroşi şi câştigă tot timpul, aproape tot timpul.

Bayern - Sevilla
Bayern, la început nu mai prea credeam, dar iată, odată cu venirea acestui antrenor cu mare experienţă (n.r. Jupp Heynckes), echipa şi-a revenit. Şi, din nou, îşi pune amprenta asupra câştigării Ligii Camoionilor. E o echipa care poate câştiga. (n.r. de Ancelotti) Iată că a venit antrenor la un club cu o echipă care nu e specifică stilului lui de muncă şi jucătorii chiar s-au plâns. În Germania, ştim că se pune accent foarte mare pe factorul fizic... Sigur, că la Bayern Munchen sunt jucători formidabili, fantastici. Dar ei sunt obişnuiţi cu un anumit stil de muncă şi nu le-a mers. Iată că antrenorul care a avut atâtea succese cu ei a venit şi a repus mecanismul în functiune. Şi sunt... Bayern Munchen e echipa care aspiră la câştigarea Ligii.

Liverpool - Manchester City
Cred că e un meci fără prea mari probleme City, că Liverpool oscilează de la meciuri foarte bune la meciuri slabe, pierde... pe când City e o echipă constantă, care îşi face jocul tot timpul, cu un antrenor formidabil şi cred că şi City îşi va spune cuvântul în câştigarea Ligii. Cred că Manchest City va trece de Liverpool. (n.r. despre Klopp vs. Guardiola) Nu cred că sunt filosofii total diferite, fiindcă amândoi antrenori au o filosofie simplă, să joace pe atac, cu pressing avansat. Însa eu zic că Mannchest City e echipa mai valoroasă în momentul ăsta.

Piţurcă a dezvăluit şi echipa pe care o susţine. Este vorba despre cea împotriva căreia a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986: ”Tot timpul Barcelona [...] Mi-aş dori o finală cu Real Madrid, fiindcă atunci când se joacă acest derby, de-abia îl aştept. Sunt meciuri extraordinare şi încărcătura este foarte mare. Dar cel mai mult îmi place valoarea jucătorilor, spectacol total”.

Toate meciurile din sferturile Ligii Campionilor sunt pe Telekom Sport

Marţi

  • Juventus - Real Madrid, 21:45, Telekom Sport 1
  • FC Sevilla - Bayern Munchen, 21:45, Telekom Sport 2

Miercuri

  • FC Barcelona - AS Roma, 21:45, Telekom Sport 1
  • Liverpool - Manchester City, 21:45, Telekom Sport 2
     

Afla mai multe despre: victor piturcaliga campionilorchampions leaguesferturi 

viewscnt
Articole similare