Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Preparatorul fizic, Paolo Potocnik, semnal de alarmă pentru fotbalişti în urma perioadei de pauză forţată: ”Pierzi viteză, forţă, rezistenţă”

EXCLUSIV Preparatorul fizic, Paolo Potocnik, semnal de alarmă pentru fotbalişti în urma perioadei de pauză forţată: ”Pierzi viteză, forţă, rezistenţă”galerie foto

Special

Comentarii

Foarte cunoscut în fotbalul românesc, Paolo Potocnik vorbeşte despre această perioadă de pauză forţată indusă fotbaliştilor din România şi nu numai. Riscurile sunt majore, iar cunoscutul preparator trage un semnal de alarmă.

Contactat de Telekom Sport, Paolo Potocnik, un preparator fizic foarte cunoscut în fotbalul autohton i-a explicat lui Eduard Zelgin ce trebuie să facă un fotbalist în această perioadă.

Paolo: “Mă doare sufletul, nu pot să mai dorm noaptea!”

Rămas în ţările arabe, după plecarea lui Daniel Isăîlă de la Al Hazem, Paolo Potocnik povesteşte pentru Telekom Sport: “Vreau să îi mulţumesc în primul rând lui Dumnezeu pentru faptul că mama şi sora mea sunt bine la Genoa. Sperăm şi ne rugăm să avem viaţă de aici dinainte. Mă doare sufletul! Nu pot să adorm noaptea, aţipesc spre dimineaţă iar primul lucuru este să mă uit pe internet să văd ştirile. Şi aici în Arabia totul este oprit! Fotbalul, viaţa de zi cu zi! Nu pot să părăsesc pentru moment ţara! Greu, foarte greu! Nu ne-am fi gândit niciodată să trăim o astfel de poveste! Vedeam filme, dar asta este viaţă reală!”, ne povesteşte italianul pe jumătate român: “După atâţia ani în România, mă simt român. Am şi apartament în Cluj”.

Preferatul lui Ioan Andone

Ajuns în 2006 în România, Paolo a pregătit nenumăraţi jucători. Rapid, Dinamo, CFR, FC Vaslui, FC Braşov şi ASA Târgu Mureş au fost echipele pe unde a trecut.

Ioan Andone este cel care l-a adus în România, om de care îl leagă o strânsă prietenie. “Îi datorez totul! Am venit în România datorită lui, el a avut încredere în mine. Apoi am mers la echipe din Kazahstan şi Cipru. Vom rămâne prieteni pentru toată viaţa! Ne-am auzit zilele trecute pentru a-i spune şi eu la mulţi ani. Este un om minunat”, mai povesteşte preparatorul.

Daniel Isăîlă sau Vasile Miriuta sunt alţi doi antrenori alături de care a lucrat. Dorinţa lui Paolo este să revină în ţară noastră. “Mă rog să fie totul bine şi în România. Îmi este dor să revin!”.

Sfaturile pentru jucători: “Antrenaţi-va zi de zi!”

Perioada de pauză forţată în fotbal după apariţia coronavirusului este un real dezavantaj pentru orice fotbalist: “Sunt foarte simple lucrurile. Vara şi iarna pregătirea este direct proporţională  cu pauza din punct de vedere al programului de antrenament. Stai 3 săptămâni, te pregăteşti la fel! Aşa este şi acum! Nimeni nu va putea să înceapă imediat jocurile. Avem nevoie de timp, iar jucătorii de grijă. O astfel de pauză îţi diminuează viteza, forţa şi rezistenţa! Este foarte importat să se pregătească aşa cum pot acasă. Să alerge în locuri ferite, să folosească bicicletă fitness sau să facă exerciţii de izometrie. Ştiu, fiecare poate a primit un program de la antrenorul său, dar să îl respecte! Şi la fel de importantă este mâncarea! Acum trebuie să fie şi mai atenţi în comparaţie cu programul sportiv de dinainte!”, sunt sfaturile lui Paolo.

articol de Eduard Zelgin

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: paolo potocnik 

viewscnt
Articole similare