Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Rădoi, decizie inedită la echipa naţională. Dezvăluirea făcută de Dumitru Dumitriu: "Mirel a făcut o chestie nouă"

EXCLUSIV | Rădoi, decizie inedită la echipa naţională. Dezvăluirea făcută de Dumitru Dumitriu: "Mirel a făcut o chestie nouă"
Comentarii

Dumitru Dumitriu, membru în Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal, a dezvăluit că Mirel Rădoi a revoluţionat modul în care sunt monitorizaţi tricolorii la echipele de club.

Mirel Rădoi, care i-a luat locul lui Cosmin Contra pe banca primei reprezentative la sfârşitul lunii noiembrie, l-a impresionat pe Dumitru Dumitriu încă din perioada în care era selecţionerul naţionalei U-21. Rădoi îi monitoriza pe tricolorii mici inclusiv la antrenamente, lucru pe care îl va face şi la prima reprezentativă.

"Mirel va alege dintre noi pe oamenii care vor merge să studieze jocurile dintre Ungaria şi Bulgaria, înseamnă că se califică şi vă daţi seama că nu stăm. Mirel a făcut o chestie nouă, să meargă şi la antrenamente, cine va merge la Steaua, Dinamo sau la Astra să se ducă să vadă antrenamente, nu se implică, nu stă de vorbă cu ei, comportarea ei, n-are treabă cu nimic", a declarat Dumitru Dumitriu, pentru Telekom Sport.

"Mirel ţine morţiş să-l aibă pe Dică secund"

În acelaşi interviu, Dumitru Dumitriu a dezvăluit că l-a propus pe Nicolae Dică la naţionala de tineret, dar Mirel Rădoi a ţinut neapărat să-l aibă secund la seniori, deoarece se bazează foarte mult pe fostul său coleg.

Imediat după ce a preluat funcţia de selecţioner al naţionalei de seniori a României, Mirel Rădoi a insistat ca Nicolae Dică să-i fie secund. Cei doi au purtat mai multe discuţii, Dică şi-a luat timp de gândire şi până la urmă a acceptat. Actualul selecţioner şi Dică au mai lucrat în aceeaşi formulă şi la FCSB, la prima aventură a lui Rădoi ca antrenor principal. De altfel, cei doi au o relaţie excelentă încă din perioada în care erau colegi la FCSB.

Dumitru Dumitriu a dezvăluit că Nicolae Dică a fost şi una dintre variante pentru naţionala de tineret, care a rămas fără antrenor după ce Rădoi a fost promovat la seniori. Dumitriu susţine că astfel ar fi existat o colaborare foarte bună între prima reprezentativă şi naţionala sub 21 de ani. Însă Mirel Rădoi a considerat că Nicolae Dică îl poate ajuta mult mai mult la echipa de seniori:

”Eu voiam o formulă mai exactă de reuşită. Ce am propus eu nu s-a realizat, pentru că Mirel ţine morţiş să-l aibă pe Dică secund. Eu i-am spus să-l lase pe Dică la tineret, e o legătură clară între ei, să găsească alt secund. El a zis că un mai bun secund şi coleg ca Dică nu are şi nu vrea să facă treaba asta în acest moment, şi o să ajungem în situaţia să numim un antrenor la tineret pe 13 ianuarie, când ne vom strânge”, a declarat Dumitru Dumitriu pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: radoi 

viewscnt
Articole similare