Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Răzvan Raţ, nemulţumit de postul de fundaş stânga de la naţională: "Aşa s-a nimerit. Bancu ştie mai puţin să se apere în patru fundaşi"

EXCLUSIV | Răzvan Raţ, nemulţumit de postul de fundaş stânga de la naţională: "Aşa s-a nimerit. Bancu ştie mai puţin să se apere în patru fundaşi"
Comentarii

Fostul internaţional român, Răzvan Raţ, a analizat postul de fundaş stânga din lotul selecţionerului Mirel Rădoi şi nu a fost mulţumit. Fostul apărător lateral crede că Nicuşor Bancu nu poate juca eficient într-un sistem cu patru fundaşi.

Nicuşor Bancu i-a luat faţa lui Florin Ştefan la meciul cu Irlanda de Nord, scor 1-1, în timp ce Alin Toşca a fost folosit fundaş central. Totuşi, Răzvan Raţ e de părere că jucătorul de la U Craiova nu se potriveşte într-un sistem cu patru fundaşi, ci în unul cu trei fundaşi, în care are un rol mai ofensiv: 

"Bancu e un jucător care a ajuns să joace fundaş stânga în anumite ipostaze şi sub anumite accidente, pentru că aşa s-a nimerit. El poate să joace fundaş stânga într-un sistem cu trei fundaşi centrali, într-un sistem 3-5-2. Cred că este postul pe care ar da un randament maxim. Într-un sistem cu patru apărători, este un jucător care ştie mai puţin să se apere", a declarat Răzvan Raţ pentru Telekom Sport.  

  • Cu 113 selecţii, Răzvan Raţ este pe locul 4 all-time în naţionala României în privinţa selecţiilor.

Raţ susţine că Bancu poate avea probleme serioase în partida cu Austria: "E o problemă, depinde cu ce adversari joci. În momentul în care joci contra unui adversar, să luăm următorul meci, Austria... Teoretic şi practic, următorul adversar e mai valoros decât tine şi are 15 jucători în Bundesliga dintrei cei 23 conovcaţi şi cred că la multe capitole, dacă nu la toate, sunt mai valoroşi decât noi. Atunci această echipă te va ataca mai mult, vei avea mai multe probleme din punct de vedere defensiv, atunci cred că această tactică, sau cum gândeşte antrenorul, trebuie făcută pentru a fi siguri din punct de vedere defensiv", a mai spus fostul internaţional român.

 

LIVE TEXT | Austria - România, luni, de la 21:45, în Liga Naţiunilor. Recuperăm punctele la Klagenfurt? Echipele probabile

Lotul naţionalei anunţat de Mirel Rădoi pentru partidele cu Irlanda de Nord şi Austria

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Lyon, 67/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)

Fundaşi: Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo, 57/0), Alin Toşca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoş Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ştefan (Sepsi OSK, 1/0)

Mijlocaşi: Alexandru Creţu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)

Atacanţi: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Puşcaş (Reading, 14/6), Sergiu Buş (FCSB, 0/0)

Afla mai multe despre: nicusor bancurazvan rataustria romaniaromaniamirel radoi 

viewscnt
Articole similare