Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ryde revoluţionează tot la naţionala de handbal. Ce plan are omul care a adus ultima medalie la Mondiale pentru România: "Asta vreau să fac!"

EXCLUSIV | Ryde revoluţionează tot la naţionala de handbal. Ce plan are omul care a adus ultima medalie la Mondiale pentru România: "Asta vreau să fac!"

Handbal

Comentarii

Jucătoarele din naţionala de handbal s-au reunit sub comanda noului selecţioner, pentru Trofeul Carpaţi. Tomas Ryde are obiective importante pentru noul mandat de doi ani.

Naţionala feminină de handbal s-a reunit la Brăile în vederea Trofeului Carpaţi, care va avea loc în perioada 29 mai - 2 iunie. Vor fi ultimele meciuri din acest sezon pentru jucătoarele convocate, care trebuie totuşi să-i demonstreze noului selecţioner că merită să fie convocate în continuare. 

Angola, Japonia şi România B vor fi adversarele naţionalei lui Tomas Ryde, care e compusă din 21 de jucătoare. Trofeul Carpaţi e doar o etapă în care Ryde le va cunoaşte pe jucătoare cu care nu a mai lucrat şi în care va vedea nivelul actual al naţionalei, care nu se poate baza încă pe Cristina Neagu. Suedezul a analizat ceea ce a observat, de la distanţă, la naţionala României în ultima vreme. 

"Am văzut urcuşuri şi coborâşuri. Am văzut că au contat mult accientările Cristinei (n.r. Neagu) şi Elizei (n.r. Buceschi). Portarii s-au dezvoltat mult, dar cred că încrederea în propriile puteri pe care o au jucătoarele nu este aşa cum ar trebui să fie. 

Trebuie să formăm o echipă puternică, în general. Voi încerca să pun la punct toate compartimentele. Nu este vorba despre presiune, ci despre a construi din nou. 

Sper să aduc şi jucătoare tinere, pentru că ele bat la uşă şi nu mi-e teamă să aduc ce vine din urmă", a declarat Ryde pentru Telekom Sport. 

Obiectivul principal al lui Ryde este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Primul bilet disponibil ar fi la Campionatul Mondial din Franţa, de la finalul anului, dar România trebuie să devină campioana lumii pentru a se califica în Japonia. Alte două locuri se vor pune la bătaie în cadrul unui turneu preolimpic în perioada 19-22 martie 2020. La turneul final din Franţa, România e deja calificată, graţie rezultatului de la Campionatul European din 2018, acolo unde naţionala a fost semifinalistă. 

Primul meci oficial cu Ryde pe bancă, va fi cel cu Ucraina, de la finalul lunii septembrie, din preliminariile pentru Euro 2020. 

Afla mai multe despre: romaniahandbalrydejocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare