Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Scandal mare în gimnastica românească! Marian Drăgulescu, la cuţite cu Federaţia: "M-au nedreptăţit!"

EXCLUSIV | Scandal mare în gimnastica românească! Marian Drăgulescu, la cuţite cu Federaţia: "M-au nedreptăţit!"

Gimnastică

Comentarii

Desemnat drept cel mai valoros gimnast român al anului trecut, Marian Drăgulescu ( 37 de ani), multiplu campion mondial şi european, se declară total nemulţumit de atitudinea pe care actuala conducerea a Federaţiei Române de Gimnastică o are faţă de el.

Aflat la pregătire în Ungaria, unde a ales să se antreneze până în luna aprilie alături de tehnicianul Ştefan Gall, cu care el a obţinut parte din marile sale succes ca sportiv la nivel mondial, Marian Drăgulescu a explicat în exclusivitate pentru site-ul telekomsport.ro de ce în clipa de faţă relaţia dintre el şi conducerea forului federal nu este deloc una bună.

"Anul trecut eu mi-am îndeplinit obiectivele ca sportiv. A fost şi motivul pentru care am fost desemnat cel mai bun gimnast. Problemele mele, de ordin financiar, în raport cu federaţia de specialitate,  au început în luna noiembrie. Normal, eu primesc lunar, din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, o indemnizaţie de 1.500 de lei. Actuala conducere federală a decis ca pentru luna noiembrie să îmi dea doar cincizeci la sută iar în luna decembrie mi-au tăiat şaptezeci la sută din această sumă. Motivul ar fi că eu nu am îndeplinit acel număr de zile în sala de antrenament.

Se ştie însă că am fost accidentat, lucru confirmat de către medici. Fiind accidentat  am absentat două săptămâni în luna noiembrie şi una în luna decembrie. Ca urmare a acestei decizii mă simt total nedreptăţit, mai ales că, aşa cum spuneam, eu sunt singurul gimnast care şi-a îndeplinit obiectivile anul trecut. Cred că dacă s-ar fi vrut, se putea găsi o soluţie. Fie să fiu băgat în concediu de odihnă sau să fiu plătit din resursele extrabugetare ale federaţiei. Dar, probabil, că acest lucru, nu s-a vrut!", a precizat Drăgulescu pentru telekomsport.ro.

"Nu a îndeplinit pontajul!"

Contactată telefonic, Viriginia Oprişan, secretarul general al Federaţiei Române de Gimnastică, a ţinut să facă următoarea precizare faţă de această situaţie a lui Marian Drăgulescu: " Există un pontaj lunar cu numărul de zile la care sportivii participă la antrenament. În conformitate cu acel pontaj se calculează indemnizaţiile. Antrenorul coordonator este cel care ţine evidenţa unui astfel de pontaj. Potrivit pontajului trimis federaţiei de către domnul Ioan Suciu, fostul antrenor coordonator al lotului, a rezultat faptul că Marian nu a îndeplinit acel număr de zile pentru a-şi putea primi integral indemnizaţia"

Îşi pălăteşte singur cantonamentul din Ungaria

După ce şi-a depus actele pentru renta viageră, Marian Drăgulescu a luat decizia ca până în luna aprilie să se pregăteasca în Ungaria, împreună cu antrenorul Stefan Gall, care până la data de 1 aprilie se află sub contract cu Federaţia Maghiară de Gimnastică. "Este antrenorul cu care eu am obţinut rezultate foarte bune fiind specialist la sărituri şi sol. Pe data de 1 aprilie mă voi întoarce în ţară, împreună cu Ştefan Gall pentru a-mi continua pregătirea acasă. Vreau să precizez că această perioadă de cantonament o plătesc eu. Suma este de 3000 de euro, în total. Pentru că vreau să fac performanţă la nivel mare, mă refer aici la Jocurile Olimpice din 2020, banii pe care-i cheltuiesc nu mai contează!", a explicat Drăgulescu.

Afla mai multe despre: marian dragulescugimnasticaioan suciufederatie 

viewscnt
Articole similare