Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Se retrage ''Regele''! Marian Drăgulescu pleacă spre ultimul Mondial din cariera lui: ''Cea mai frumoasă competiţie a fost în 2009''

EXCLUSIV | Se retrage ''Regele''!  Marian Drăgulescu pleacă spre ultimul Mondial din cariera lui: ''Cea mai frumoasă competiţie a fost în 2009''

Gimnastică

Comentarii

Marian Drăgulescu (40 de ani) va pleca, miercuri dimineaţă, spre Japonia, ţară care va găzdui Campionatul Mondial de gimnastică.

Pentru Drăgulescu, aceasta va fi ultima competiţie mondială la care va fi prezent, urmând ca, la finalul acestui an, să-şi încheie cariera de sportiv de performanţă. Cu doar o zi înainte de plecarea spre Japonia, cel considerat drept ''Regele Gimnasticii" a vorbit în exclusivitate pentru telekomsport.ro.

''Va fi ultima mea competiţie internaţională la care voi fi prezent. Mi-aş dori să-mi închei această carieră cu o medalie. Ar fi nemaipomenit. Am 13 Campionate Mondiale la activ, multe medalii de aur, eu zic că e ceva.

Dar dintre toate aceste competiţii mondiale la care am fost prezent dacă ar fi să aleg una singură care mi-a rămas în suflet atunci aceasta ar fi cea de la Londra din 2009, unde am cucerit două medalii de aur. Acolo m-am simţit excelent, pentru că în sală se aflau foarte mulţi români.

Parcă eram acasă. Îmi aduc aminte că bucuria a fost atât de mare încât, la final, m-am urcat pe masa de sărituri fluturând steagul României'', a precizat Drăgulescu.

Gabi Burtănete ar putea fi urmaşul lui Marian Drăgulescu

Dacă la nivel internaţional cei mai valoroşi gimnaşti execută săritura care poartă numele Drăgulescu, o săritură cotată cu un grad de dificultate foarte mare, în România, niciun gimnast nu s-a încumetat încă să prezinte acest element, într-o competiţie oficială.

A încercat la antrenamente Gabriel Burtănete, un sportiv pe care Marian îl consideră drept urmaşul lui: ''Este un gimnast foarte talentat. Eu cred că el ar putea să execute această săritură. Depinde însă de cum se va lucra cu el la antrenamente. Dacă federaţia va decide, eu mi-aş dori să îmbrac treningul de antrenor şi să intru în sala de la Lia Manoliu. Aş putea lucra cu Gabi şi nu numai cu el'',  a mai spus Marian Drăgulescu pentru telekomsport.ro.

Ar fi încântat dacă o sală de gimnastică i-ar purta numele

La Deva, autorităţile locale au creat Aleea Campioanelor, pe care se află busturile marilor campioane olimpice la gimnastică. Întrebat dacă şi-ar dori ca o sală de gimnastică să-i poarte numele, Drăgulescu a fost cât se poate de sincer: ''Vă daţi seama că aş fi încântat. Cine nu ar fi?''.

Afla mai multe despre: marian dragulescu 

viewscnt
Articole similare