Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Secretul din spatele revenirii lui Mbappe de România: "Asta l-a urcat pe Coman de la Florinel la Teodor"

EXCLUSIV | Secretul din spatele revenirii lui Mbappe de România: "Asta l-a urcat pe Coman de la Florinel la Teodor"

FCSB

Comentarii

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, a fost impresionat de evoluţia avută de Florinel Coman în meciul cu FC Hermannstadt, meci în care atacantul FCSB-ului a contribuit la toate cele patru goluri: două reuşite şi două assist-uri.

Expertul Telekom Sport crede că forma lui "Mbappe de România" se datorează faptului că Florinel Coman a făcut progrese din punct de vedere tactic, astfel putând să îşi pună în valoare talentul.

"Din punct de vedere tehnic nu cred că s-a corectat ceva sau a făcut ceva, pentru că avea. Din punct de vedere tactic, partea tactică este ajutată foarte mult de ceilalţi doi piloni, să înţelegi şi să poţi să faci. Eu cred că acei doi piloni, fizic şi mental, sunt cei care l-au urcat pe Coman de la Florinel la Teodor (n.r. - cel de-al doilea prenume al fotbalistului).

S-a maturizat în joc, a căpătat o linişte în joc, înţelge locul unde se află, care e foarte important. El a fost extrem de afectat de schimbările alea prosteşti cărora le-a căzut victimă în campionatul trecut.

A priceput cum trebuie să procedeze, iar în momentul acesta este de departe jucătorul numărul unu al echipei lui. Eu cred că indice InStat după meciul acesta va avea undeva în jur de peste 350, în jur de 400, pentru ce a făcut pe terenul acesta. Iar în campionatul României, în momentul în care întâlneşti un jucător cu 350 trebuie să-ţi faci o cruce mare şi să zici Doamne ajută să-l ţină", a spus Andrei Vochin, la Telekom Sport.

Andrei Vochin s-a referit şi la concurenţa dintre Florinel Coman şi Alex Mitriţă, de la echipa naţională.

"La prima vedere pare dificil. Sunt jucători care evoluează şi în aceeaşi parte de teren şi jucători dreptaci, care evoluează în stânga, cu tendinţa de a intra de foarte multe ori în centrul terenului. Trebuie să alegi foarte bine un sistem în care să poţi să-i integrezi, dar eu ştiu că de mult timp fotbalul se joacă în 14 jucători şi cred că un Coman odihnit, un Mitriţă odihnit, indiferent cum, unul în locul celuilalt, ar pune o presiune de 90 de minute pe adversari constantă", a mai spus Vochin.

Hermannstadt - FCSB 0-4. Florinel Coman, show total

Formaţia FCSB a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 4-0, echipa FC Hermannstadt, într-un meci contând pentru etapa a XIV-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Coman '39, '51, Popa '44 şi Gnohere '72, ultimele două reuşite venind din pasele aceluiaşi Florinel Coman.

Afla mai multe despre: coman 

viewscnt
Articole similare