Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Singurul „tricolor” cu amintiri plăcute după meciul cu Suedia din 1994: „A fost aşa, pe nepusă masă”

EXCLUSIV | Singurul „tricolor” cu amintiri plăcute după meciul cu Suedia din 1994: „A fost aşa, pe nepusă masă”
Comentarii

Marian Ivan (50 de ani) este unul dintre atacanţii care a impresionat prin numărul de goluri pe care l-a reuşit de-a lungul carierei în Liga 1. Născut la Bucureşti şi trecut atât pe la Steaua, cât şi pe la Dinamo, Ivan a dat cel mai bun randament la FC Braşov. Forma avută sub Tâmpa l-a adus în atenţia echipei naţionale a României, alături de care a participat a World Cup 1994.

Invitat la Telekom Sport, în emisiunea „Top Interviuri”, Marian Ivan a dezvăluit cum a început şi cum a decurs aventura sa sub tricolor.

„Erau atacanţii extraordinari. Ar fi bine dacă am mai avea. Nu eram golgeterul României. Nu am ieşit niciodată golgeterul României. M-am bătut tot timpul la titlul de golgeter, dar a fost un lot lărgit. am primit convocarea la Braşov.

Dar înainate, să o luăm cronologic, am fost urmărit în acea perioadă de antrenorii echipei, secunzii. Îmi aduc aminte că a fost Gabi Balint la un meci. Un 3-1 cu Sibiu, câteva minute la sfârşitul campionatului, în care am reuşit să înscriu toate trei golurile. A mai fost un gol la Bucureşti, cu Sportul Studenţesc, ultimul. Am reuşit să marchez şi acolo unde am fost urmărit şi am primit convocarea. 

Convocarea unui lot lărgit de jucători. Am plecat în Italia, a fost cantonamentul. Au fost meciurile amicale din România. Pe Ghencea am debutat la un 2-0 cu Nigeria. În 1994, în mai. Atunci a fost debutul meu. Am mai jucat un meci cu Slovenia şi a mai fost un meci în America, cu Suedia, un 1-1. Se pare că numai egaluri am făcut cu suedezii, în perioada aia”, a declarat Marian Ivan la Telekom Sport.

Trei selecţii are aşadar Marian Ivan la echipa naţională a României. După înfrângerea „tricolorilor” în faţa Suediei, în sferturile Campionatului Mondial din 1994. fostul atacant a rămas totuşi cu amintiri plăcute de la „călăul” nostru, cel care a marcat golul de 2-2, Kennet Andersson.

„Am făcut un schimb de tricouri cu Kennet Andersson. A reuşit să ne trimită acasă în 1994 . A reuşit golul egalării, că de fapt la penalty-uri am pierdut meciul şi am mai schimbat şortul cu Henrik Larsson pentru că îmi plăcea foare mult ca jucător. Dar eu nu sunt un colecţionar, a fost aşa pe nepusă masă”, a adăugat Marian Ivan la Top Interviuri. Vezi emisiunea integrală AICI

Afla mai multe despre: marian ivanromaniasuedialarssonanderson 

viewscnt
Articole similare