Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | „Sunt fan Messi şi Barcelona, dar...”. Bourceanu, alegere surpriză la câştigarea Ligii Campionilor. Ce favorită are în Europa League

EXCLUSIV | „Sunt fan Messi şi Barcelona, dar...”. Bourceanu, alegere surpriză la câştigarea Ligii Campionilor. Ce favorită are în Europa League
Comentarii

Liber de contract după despărţirea de Gloria Buzău, care a avut loc la finalul lui 2019, Alexandru Bourceanu (35 de ani) nu îşi dezlipeşte ochii de pe fotbalul mare. Fostul căpitan al FCSB-ului a analizat pentru Telekom Sport meciurile din fazele finale ale Ligii Campionilor şi Europa League.

Triplu campion al României (o dată cu Oţelul şi de două ori cu FCSB), Alex Bourceanu este un fotbalist cu o mare experienţă internaţională. Mijlocaşul are în palmares 58 de meciuri în cupele europene (UEFA Champions League şi Europa League), interval în care a marcat un gol şi a oferit şapte assist-uri.

Chiar dacă nu mai are ocazia să joace la cel mai înalt nivel, Bourceanu nu ratează niciun meci din cele două competiţii europene. În acest sezon, Liga Campionilor a ajuns la faza sferturilor, acolo unde sunt programate meciurile Leipzig - Atletico Madrid, Atalanta - PSG, Manchester City - Lyon şi Barcelona - Bayern Munchen.

„Deşi sunt fan Messi şi sunt şi fan Barcelona, poate nu neapărat pentru ultima perioadă, dar pentru felul în care au jucat în 2008-2012, îi văd foarte puternici pe Bayern Munchen, nu ştiu dacă favoriţi dar cel puţin 50-50. 

Lyon cu City... îi văd pe City favoriţi şi îmi doresc ca City să câştige, ar fi extraordinar pentru Guardiola pentru că a inovat fotbalul, a adus nişte chestii care înainte de asta nu mai erau folosite de zeci de ani şi le-a adus într-o manieră modernă. Mi-ar plăcea o semifinală City - Barca dar chiar şi City - Bayern, ambele echipe au fost antrenate în trecut de Guardiola.

PSG pare favorită, Neymar, Mbappe, o echipă extraordinar de tehnică în atac dar Atalanta ar putea face surpriza.

Atletico, datorită ultimelor sezoane, are prima şansă, este o echipă care are mare experienţă, se încarcă foarte bine la meciurile astea. În schimb, Leipzig o echipă cu un antrenor inovator care a adus şi el multe lucruri noi în fotbal, foarte tânăr, care probabil o va ataca pe Atletico în valuri”, a declarat Alexandru Bourceanu pentru Telekom Sport. 

În 2013, Bourceanu a ajuns cu FCSB până în optimile UEFA Europa League. Roş-albaştrii au fost eliminaţi atunci de Chelsea, care s-a impus la general cu scorul de 3-2. La şapte ani distanţă, a doua competiţie ca importanţă de pe continent se apropie de final.

Manchester United şi Inter sunt calificate deja în semifinale şi aşteaptă să îşi afle adversarele din penultimul act. Wolves - Sevilla şi Şahtior - Basel se joacă în această seară, de la ora 22:00, la Telekom Sport.

„I-am văzut pe Şahtior la ultimul meci, mi-au plăcut foarte mult, pierd foarte greu mingea, joacă extraordinar între linii. Cred că Inter e favorită, să vedem dacă Şahtior va trece”, a adăugat fostul căpitan al FCSB-ului.

Afla mai multe despre: bourceanueuropa leaguechampions leaguefcsb 

viewscnt
Articole similare