Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Tensiuni în culise la CFR Cluj. De ce s-a enervat Nelu Varga pe Dan Petrescu

EXCLUSIV | Tensiuni în culise la CFR Cluj. De ce s-a enervat Nelu Varga pe Dan Petrescugalerie foto

Superliga

Comentarii

Dan Petrescu a fost dat afară de la CFR Cluj după ce tensiunile din culise au atins cote maxime. În urmă cu o lună, telekomsport.ro a scris în exclusivitate despre motivele principale de nemulţumire pe care le are patronul Nelu Varga. Printre ele, faptul că plăteşte salarii uriaşe pentru jucători care stau pe banca de rezerve.

Dan Petrescu a fost dat afară de la CFR Cluj după ce a pierdut cu 1-0 în faţa lui Poli Iaşi, în 16-imile Cupei României. A fost picătura care a umplut paharul, după ce tensiunea în culise atinsese cote maxime. Nelu Varga a avut o izbucnire după ce a acumulat o serie de nemulţumiri şi a decis să-l dea afară pe Dan Petrescu.

Tensiuni maxime între Dan Petrescu şi Nelu Varga. De ce era nemulţumit patronul lui CFR Cluj

În urmă cu aproximativ o lună, telekomsport.ro a scris în exclusivitate despre ruptura care a apărut între Nelu Varga şi Dan Petrescu, pe fondul unor tensiuni în culise. Nelu Varga a izbucnit atunci după ce campioana României a fost învinsă surprinzător cu 2-1 de Gaz Metan Mediaş. 

Pe lângă atacul la adresa arbitrului, Nelu Varga şi-a îndreptat nemulţumirile şi înspre Dan Petrescu. Tensiunile au apărut după ce patronul lui CFR Cluj s-a plâns că Dan Petrescu i-a cerut jucătorii cărora le-a achitat salarii foarte mari pentru Liga 1, dar îi ţine rezervă. 

Într-un cerc de apropiaţi, Nelu Varga l-a dat atunci exemplu pe Alex Chipciu, despre care s-a plâns că-i achită luna 55.000 de euro brut, dar Dan Petrescu îl foloseşte destul de rar. De asemenea, un alt exemplu dat a fost cel al lui Michael Pereira, care are un salariu net lunar de 20.000 de euro, însă Dan Petrescu îl folosea rar. 

În plus, Nelu Varga s-a plâns şi că Dan Petrescu a cerut să transfere doar jucători trecuţi de 30 de ani, care nu mai pot fi valorificaţi printr-o eventuală revânzare. Omul de afaceri şi-ar fi dorit să insiste şi pe jucători tineri, pe care să-i vândă ulterior pe sume importante, aşa cum au procedat Craiova şi FCSB. În acest moment, CFR Cluj are cea mai ridicată medie de vârstă din Liga 1, cu 28,9 ani.

La rândul său, Dan Petrescu s-a plâns permanent de faptul că cei din conducere n-au reuşit să-i completeze lotul pe posturile deficitare. 

Rezultele slabe ale CFR-ului au ridicat şi mai mult tensiunea între Nelu Varga şi Dan Petrescu

Pe fondul accidentării unor jucători importanţi, dar şi unor cazuri de coronavirus, Dan Petrescu a fost nevoit să caute noi soluţii la ultimele meciuri. Mai ales că CFR Cluj era angrenată în trei competiţii. Acest lucru s-a văzut însă şi în rezultate. 

CFR Cluj are o singură victorie în ultimele 7 meciuri oficiale, 2-0 cu FC Argeş, în campionat. În rest, campioana României a făcut 1-1 cu Young Boys (Europa League), a fost învinsă de Gaz Metan (Liga 1), a pierdut cu 5-0 cu AS Roma, 1-0 cu UTA Arad, 2-0 cu AS Roma şi 1-0 cu Poli Iaşi (Cupa României).

Această serie de rezulatele negative a amplificat şi mai mult tensiunile dintre Dan Petrescu şi Nelu Varga şi până la urmă totul s-a încheiat cu o demitere. 

 

Afla mai multe despre: dan petrescu 

viewscnt
Articole similare