Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Un fost fotbalist al FCSB-ului are o nouă viaţă. E consultant în afaceri şi dă sfaturi echipelor legate de economie în plină pandemie

EXCLUSIV | Un fost fotbalist al FCSB-ului are o nouă viaţă. E consultant în afaceri şi dă sfaturi echipelor legate de economie în plină pandemie galerie foto

FCSB

Comentarii

Emil Ducu Ninu (33 de ani) este unul dintre exemplele de fotbalişti care şi-au încheiat prematur cariera. Deşi are în CV o mulţime de echipe cu tradiţie în Liga 1, fostul internaţional de tineret a agăţat ghetele în cui pentru a intra în afaceri. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport, el a dezvăluit cum se descurcă în această perioadă dificilă.

Cu peste 100 de meciuri bifate in Liga 1, pentru FC Naţional, FCSB, Gloria Bistriţa sau Universitatea Cluj, Ducu Ninu şi-a încheiat cariera la 31 de ani. Acum este analist financiar, dar nu se simte afectat din cauza pandemiei de coronavirus.

„Nu este Apocalipsa, sunt anumite domenii care sunt afectate, până şi Bursa este afectată, dar sunt domenii în care pot să fac investiţii să pot să îmi generez venit în plus”, mărturiseşte Ninu.

Fost internaţional de tineret, cu 12 prezenţe sub tricolor, Ninu are câteva sfaturi pentru fotbaliştii aflaţi încă în activitate:

„Să investească în ei. Serios, să invetsească în ei, sunt o grămadă de cursuri gratuite. Chiar şi noi, în momentul de faţă, ne-am mutat pe online. Sunt acasă, se văd tablourile din spate, iar lucrul acesta nu ne împiedică să ne facem job-ul.Lucruri care se pot învăţa o grămadă de domenii şi mai ales că nu ai ce să faci acum în casă. Decât să investeşti în tine până să investeşti în ceva care îţi produce bani”, a completat fostul fundaş.

Analistul în afaceri Ducu Nicu are o previziuni sumbre în ceea ce priveşte viitorul fotbalului:

„Sunt sumbre de ce, pentru că în momentul ăsta economia noastră doarme şi Guvernul încearcă să resusciteze, dar e cam greu. Pentru că şi oamenii se cam complac în situaţia respectivă, sunt mulţi care se complac în situaţia de şomaj tehnic. Uite, sunt colegi de afară care nu au fost afectaţi de şomaj  tehnic.

Cumva eu sunt de acord şi cu ceea ce fac şi cluburile, într-un fel, pentru că pe mine mă interesează să-i protejez şi pe ei. Gândeşte-te că acum eşti în situaţia în care ori închizi de tot, eşti faliment, ori reduci cheltuielile ca să poţi să supravieţuieşti.  Eu sunt conştient că toată lumea o să îmi sară în cap, jucătorii vor spune că de ce să le taie din salariu şi după aia o să dea exemple ca Ronaldinho sau Ronaldo. Nu e vorba de oameni, e vorba de ce am făcut eu până atunci cu salariul pe care l-am avut ca să pot acum să stau liniştit şi să nu fiu afectat de acest şomaj tehnic. 

Ceea ce nu prea au făcut pentru că exista confortul ăla în spatele salariului. Sunt liniştit, câştig bine azi, văd eu ce fac luna viitoare”
, a încheiat fostul fotbalist.


 

Afla mai multe despre: ninuafacerifcsbliga 1 

viewscnt
Articole similare