Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Veste uriaşă pentru un club de mare tradiţie dispărut din prim-plan: "Vor să facă din ea o echipă de top şi performanţă". Suma investită deja

EXCLUSIV | Veste uriaşă pentru un club de mare tradiţie dispărut din prim-plan: "Vor să facă din ea o echipă de top şi performanţă". Suma investită deja

Fotbal intern

Comentarii

Fostul internaţional Cirpian Marica (33 de ani), deţinătorul echipei FC Farul din Liga 2, a mărturisit că în prezent gruparea de la Malul Mării nu se bucură se sprijinul autorităţilor. El a precizat, însă, că are asigurări că atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean se vor implica financiar la echipă.

"Astăzi, până în momentul de faţă, nu vorbim de nicio susţinere, de niciun fel. Toată susţinerea a venit din partea mea. Sigur că discuţiile au fost ca împreună să facem. Eu sunt un om de echipă şi cred că singur nu pot schimba lucrurile. Am nevoie de autorităţi, am nevoie de mediul de afaceri, am nevoie de oamenii care chiar iubesc şi chiar simt pentru această echipă.

Atunci am încercat să construiesc un proiect foarte serios, pe patru-cinci ani de zile, cu obiective, cu cheltuieli, cu randament, tocmai pentru a face performanţă. Am promisiunea că atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean vor susţine această echipă şi vor vrea să facă din ea o echipă de top şi performanţă", a declarat Ciprian Marica, pentru Telekom Sport.

Dacă sprijinul autorităţilor se lasă aşteptat, Ciprian Marica are parte de mai mult ajutor de la clubul Viitorul, cu care îşi doreşte o colaborare mai amplă: "Am vorbit cu Gică Hagi. Avem o relaţie de respect şi nici nu putea fi altfel. Avem toată susţinerea atât din partea Viitorului cât şi a lui Hagi şi viceversa şi noi suntem deschişi unei colaborări şi sper să ne ajutăm unii pe alţii".

Ciprian Marica nu s-a ferit să vorbească despre suma pe care a investit-o la Farul până în prezent. 

"Astăzi vorbim de peste 400.000 de euro în aproape patru, cinci luni de zile. Sigur că şi cu datoriile şi cu problemele de rigoare. Acum depinde de ce obiective ai, de ce îţi propui. Să putem face un buget de promovare, dacă ne uităm la echipele contracandidate sau cele care îşi propun să promoveze, au un buget de peste 1,2 milioane de euro. Deci, sigur că noi suntem departe. Însă ceea ce m-a determinat a fost ambiţia oamenilor de a readuce această echipă în prim-plan.

Şi suporterii... Au reînfiinţat şi nu au lăsat această echipă să moară. În Liga a 4-a... Au promovat doi ani consecutivi până în Liga a 2-a, e clar că această echipă este iubită. A jucat cu 7.000 de spectatori meciul de promovare din Liga a 3-a în Liga a 2-a, a fost susţinută de Consiliul Local anul trecut. Şi după discuţiile mele cu autorităţile, îşi doresc să aibă o echipă. Constanţa şi acest oraş minunat merită să aibă o echipă şi nu se poate mulţumi doar cu ce reuşeşte să facă Gică Hagi personal, cu ambiţia lui. Acest oraş îşi doreşte să construiască o echipă solidă, să readucă această echipă în prim planul fotbalului românesc", a mai spus Marica.

Farul a încheiat anul 2018 pe loc retrogradabil. Constănţenii au adunat doar 20 de puncte în cele 21 de etape şi se află pe poziţia a 17-a în Liga 2.

Afla mai multe despre: farulliga 2marica 

viewscnt
Articole similare