Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Victor Piţurcă şi-a amintit de finala de la Sevilla: ”Mergeam şi evoluam contra Romei sau Milanului în Italia. Noi ne jucam cu ei atunci!”

EXCLUSIV Victor Piţurcă şi-a amintit de finala de la Sevilla: ”Mergeam şi evoluam contra Romei sau Milanului în Italia. Noi ne jucam cu ei atunci!”

Fotbal

Comentarii

Evenimentul memorabil din seara de 7 mai 1986 de la Sevilla a fost retrăit de Victor Piţurcă la Telekom Sport.

Fostul selecţioner al României, pe atunci atacantul titular al formaţiei excepţionale a Stelei şi-a amintit de primele discuţii purtate înaintea finalei: ”Da, îmi aduc aminte de început, fiindcă aveam discuţii cu domn Valentin. Eu cu Loţi, cu Tudorel şi ţin minte că a venit şi ne-a zis Băi fiţi atenţi că voi o să câştigaţi Cupa Campionilor! Imagineză-ţi că noi am dat-o pe caterincă, ne dădeam coate unul la altul. Şi el ce e, ce e? Nu credeţi sau ce? Păi domnul Valentin, cine suntem noi? Noi suntem nimeni! Băi eu văd meciurile lui Real Madrid, lui Barcelona, voi sunteţi echipă mai bună ca ei! Sigur nu am băgat în seama lucrul ăsta, şi iată unde am ajuns, adică a fost ceva de domeniul fantasticului! Vă imaginaţi o echipă dintr-o ţară cu lagăr comunist, fără un dolar în cont, să poţi să te baţi cu Anderlecht, să te baţi cu Barcelona chiar în Spania, chiar că a fost o performanţă fantastică!” a mărturisit Victor Piţurcă.

”Mergeam şi jucam cu AS Roma sau cu AC Milan prin Italia. Noi ne jucam cu ei atunci!”

Piţurcă a subliniat cât de important era avantajul psihologic pe care şi-l crea formaţia bucureşteană la acea vreme. Cu un potenţial fantastic, cu fotbalişti de mare calitate şi cu foarte mult entuziasm şi ambiţie, formaţia roş-albastră se bătea cu marile forţe ale Europei fără probleme, mărturiseşte Piţurcă: ”Adică vedeţi şi factorul ăsta psihic are un importanţă fantastică, mai ales în zilele noastre acum. Noi ajunseme la un moment dat mergeam jucam cu Roma jucam cu Milan, prin Italia noi ne jucam cu ei atunci. Adică se formase un grup de jucători fără nume mari, care înafară de faptul că eram foarte inteligenţi în joc, aveam şi un psihic foarte bun, adică erau meciuri când ne jucam cu adversarul dat fiind faptul că aveam un joc care nici nu prea l-am mai văzut la echipe mari, fiind că Barcelona joacă, dar au posesie, pasează de-a latul terenului, noi jucam perpendicular pe poartă, dintr-o atingere, fotbalul ăsta e greu să îl joci, fotbalul simplu e cel mai greu de jucat” mărturiseşte fostul atacant al Stelei.

Loteria penalty-urilor a fost decisivă în finala cu Barcelona. Majaru şi Boloni au ratat primele penalty-uri, iar Lăcătuş şi Balint le-au transformat: ”Cu siguranţă, cred că îl băteam primul! Şi ştii ce mă gândeam? Că de obicei eu dau în stânga portarului, acolo a plecat tot timpul, nu ştiu ştiu eu ce îmi venea atunci pe moment? Poate o întorceam habar nu am, dar de bătut băteam sigur, vă imaginaţi! Loţi nu voia să bată şi nu a avut ce să facă, îi era o frică teribilă” a mai declarat Victor Piţurcă, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: victor piţurcăsevilla 1986 

viewscnt
Articole similare