Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Faliment în mijlocul sezonului din Liga 1? A ieşit la suprafaţă dezastru de la un club de tradiţie din România, care acum un an şi 6 luni avea zero datorii

Faliment în mijlocul sezonului din Liga 1? A ieşit la suprafaţă dezastru de la un club de tradiţie din România, care acum un an şi 6 luni avea zero datoriigalerie foto

Superliga

Comentarii

Un alt club din Liga 1 este aproape de faliment după ce a acumulat datorii importante, în doar un an şi jumătate.

Încă o echipă din Liga 1 are mari probleme financiare şi se discută inclusiv despre varianta falimentului. Curios este că, în urmă cu un an şi jumătate, datoriile echipei erau zero.

Acum, clubul a acumulat datorii importante, jucătorii sunt neplătiţi de mai bine de 5 luni şi se discută inclusiv despre varianta falimentului.

Faliment în mijlocul sezonului? Mari probleme pentru o echipă din Liga 1

Pe lângă Academica Clinceni şi Dinamo, în Liga 1 avem încă un club copleşit de problemele financiare. Gaz Metan a acumulat datorii mari şi se discută inclusiv despre faliment.

Jucătorii sunt neplătiţi de mai bine de 5 luni, există datorii la utilităţi, furnizori, dar şi către foşti jucători.

Un exemplu este Lukasz Gikiewicz, căruia Gaz Metan trebuie să-i plătească 220.000 de euro în următoarele 3 săptămâni, în urma unei decizii dată de TAS. În caz contrar, clubul riscă sancţiuni grave.

După meciul cu Rapid, scor 1-1, Răzvan Grădinaru - mijlocaş la Gaz Metan - a avut o izbucnire în care a arătat cât de gravă este situaţia în cadrul clubului:

”Suntem într-o situatie grea, gânditi-vă că suntem finanţaţi de Romgaz şi nu avem caldura sau apă caldă.

Şi să plecăm în situatia asta ar insemnă să nenorocim clubul, chiar dacă clubul ne nenoroceşte pe noi, fiindcă joci fotbal ca să strângi bani, mai avem câţiva ani de fotbal şi te duci acasă, degeaba ai 300 de meciuri la Liga 1, dacă nu ai ce să mănănci acasă”, a povestit Grădinaru.


3 milioane de euro este datoria aproximativă pe care Gaz Metan Mediaş o are în acest moment. În urmă cu un an şi jumătate, datoriile clubului erau zero.


Primarul din Mediaş vorbeşte despre faliment

Vineri a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanţii Romgaz, Transgaz (sponsorii echipei), cei ai clubului, ai suporterilor şi ai autorităţilor locale. Concluziile nu sunt deloc liniştitoare pentru fanii lui Gaz Metan.

Pe pagina sa de Facebook, primarul Gheorghe Roman spune că există 3 variante pentru viitorul clubului înfiinţat în urmă cu 77 de ani:

-implicare financiară mai mare din partea Transgaz şi Romgaz - primarul Gheorghe Roman spune că această variantă este puţin probabilă, din cauza datoriilor.
-găsirea unui finanţator care să susţină clubului - o altă variantă greu de realizat, având în vedere situaţia din fotbalul românesc.
-falimentul şi înfiinţarea unui club care să înceapă din ligile inferioare.

Interesant este că cei de la Gaz Metan Mediaş aveau zero datorii în vara lui 2020. Atunci, echipa a ieşit din insolvenţă după ce a făcut dovada că şi-a achitat toate obligaţiile.

În doar un an şi jumătate, Gaz Metan Mediaş a ajuns din nou pe buza prăpastiei şi a acumulat datorii de aproximativ 3 milioane de euro.

Afla mai multe despre: gaz metan 

viewscnt
Articole similare