Experiențe împreună.
You are here:

FCSB se îmbogăţeşte. Câţi bani şi-au asigurat roş-albaştrii în actualul sezon european

FCSB se îmbogăţeşte. Câţi bani şi-au asigurat roş-albaştrii în actualul sezon european

UEFA Europa League

FCSB a obţinut o nouă victorie în grupele Europa League, 2-1, la Hapoel Beer Sheva şi este lider în grupa G, după trei etape, cu maximum de puncte.

Însă, pe lângă performanţele din teren şi dincolo de punctele aduse României în coeficientul european, victoria din Israel se simte din plin şi în conturile clubului. Doar aseară, roş-albaştrii au încasat aproximativ 1.000.000 de euro.

Exceptând sumele provenite din vânzarea biletelor şi din market pool, calculate ulterior, FCSB a încasat peste 2.5 milioane de euro doar pentru calificarea în grupele Europa League. În plus, tot în vara acestui an, pentru accederea în play-off-ul Ligii Campionilor, FCSB a mai primit 3 milioane de euro.

Revenind la Europa League, sumele câştigate de echipa pregătită Nicolae Dică nu sunt de neglijat. 360 de mii de euro pentru victoria de la Hapoel Beer Sheva, care, în mare măsură, le-a asigurat roş-albaştrilor primul loc în grupa G. Adică încă 600 de mii de euro. Cu un calcul simplu, după cele trei meciuri câştigate în grupele Europa League, FCSB şi-a asigurat peste un milion de euro.

Bani câştigaţi de FCSB în actualul sezon european:
3.5 milioane de euro - calificarea până în play-off-ul Ligii Campionilor
2.6 milioane de euro - calificarea în grupele Europa League
1 milion de euro - cele trei victorii din grup G a Europa League

În plus, dacă va câştiga grupa, FCSB îşi va asigura 600 de mii de euro, la care se mai adaugă cel puţin 500 de mii, dacă echipa va fi eliminată în 16-imile Europa League. Iar UEFA nu se opreşte aici. Forul continental mai împarte alte 160 de milioane de euro în funcţie de alte criterii, printre care şi cel de la market pool.

Aşadar, FCSB are asigurată, până acum, suma de 7.1 milioane de euro, dar aceasta poate creşte cu cel puţin 15 milioane de euro până la finalul sezonului european.

Comentarii
viewscnt
Articole similare