Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia americană de tenis şi Eugenie Bouchard au ajuns la un acord în cazul accidentării din vestiar din 2015

Federaţia americană de tenis şi Eugenie Bouchard au ajuns la un acord în cazul accidentării din vestiar din 2015

Tenis

Comentarii

Federaţia Americană de Tenis (USTA) şi sportiva canadiană Eugenie Bouchard, au ajuns la un acord confideţial, după ce jucătoarea de tenis s-a accidentat în vestiar, la ediţia din 2015 a turneului de Grand Slam US Open.

Termenii acestui acord ce a intervenit după decizia unui tribunal din New York nu au fost dezvăluiţi.

Conform unui tribunal din New York, printr-o decizie de joi, USTA trebuia să-i plătească sportivei 75 la sută dintr-o sumă ce va fi stabilită ulterior. Bouchard, acum pe locul 116 WTA, dar fostă numărul 5 mondial şi fostă finalistă la Wimbledon, trebuie să primească doar trei sferturi din sumă, deoarece juriul a considerat-o şi pe ea vinovată de neglijenţă.

"De doi ani şi jumătate mă lupt cu această problemă, sunt bucuroasă că s-a terminat", a declarat Bouchard.

În octombrie 2015, Eugenie Bouchard a dat în judecată pentru neglijenţă USTA, organizatoarea US Open, pe care o consideră vinovată de accidentarea pe care a suferit-o la Flushing Meadows, când a alunecat şi s-a lovit la cap în vestiar. Ea a intrat în sala de recuperare şi a căzut pe podeaua acoperită cu o substanţă de curăţare alunecoasă, nesemnalizată, suferind o comoţie cerebrală.

Bouchard a susţinut că accidentarea suferită a obligat-o să se retragă din turneul de la US Open, unde era calificată în optimile de finală ale probei de simplu şi în manşa a doua a probelor de dublu feminin şi dublu mixt, dar şi de la turneele de la Wuhan şi Tokyo, precum şi să abandoneze în primul tur la China Open. Ea s-a plâns că a pierdut, astfel, 13 locuri în ierarhia WTA de simplu.

Ea nu a mai jucat niciun meci întreg în 2015, revenind pe teren în 2016.

Federaţia americană s-a apărat în acest caz, susţinând că Bouchard nu trebuia să intre în acea sală neînsoţită de personal specializat.

Afla mai multe despre: eugenie bouchardtenis femininwta,  

viewscnt
Articole similare