Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Franceză de Fotbal are un nou preşedinte după demisia forţată a lui Noel La Graet

Federaţia Franceză de Fotbal are un nou preşedinte după demisia forţată a lui Noel La Graet
Comentarii

Philippe Diallo a fost ales preşedinte al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) până la sfârşitul anului 2024, în urma votului Adunării Generale a FFF, reunită sâmbătă la Paris.

Diallo a fost preşedinte interimar al forului de conducere de la demisia liderului de lungă durată Noël Le Graët, la sfârşitul lunii februarie, şi a fost ales cu un scor foarte confortabil de 91,26% din voturile exprimate de adunarea reprezentanţilor aleşi şi a conducătorilor din fotbalul francez.

Fostul şef al sindicatului cluburilor profesioniste, în vârstă de 59 de ani, care a devenit vicepreşedinte al FFF în decembrie 2021, a primit sarcina de a calma un organism care a fost zguduit de controverse în ultimele luni.

În februarie, FFF a fost subiectul unui audit comandat de Ministerul Sportului, care a criticat managementul său şi, în special, politica sa privind combaterea violenţei sexuale şi de gen. Excesele şi acuzaţiile de hărţuire morală şi sexuală l-au determinat pe Noel La Graet să demisioneze după 11 ani în funcţie.

Afla mai multe despre: frantapresedinte federatiephilippe diallo 

viewscnt
Articole similare