Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Andone e istorie la Brighton! Un internaţional englez semnează cu echipa românului

Florin Andone e istorie la Brighton! Un internaţional englez semnează cu echipa românului galerie foto

Premier League

Comentarii

Florin Andone (27 de ani) nu mai este în planurile lui Graham Potter, antrenorul lui Brighton & Hove Albion. Manager-ul englez vrea să aducă la echipă un internaţional englez pentru a întări atacul "pescăruşilor"

Brighton, echipa de care aparţin Florin Andone şi Tudor Băluţă, s-a arătat interesată de Danny Welbeck, internaţional englez, care a fost pus pe liber de Watford, echipă care a retrogradat în Championship la finalul sezonului trecut. 

Graham Potter, antrenorul lui Brighton, caută un înlocuitor pe măsură pentru Glenn Murray, care a plecat în vară, însă nu îl ia în calcul pe Andone. Anterior, clubul din Premier League i-a mai dorit pe Troy Deeney sau Joshua King, adversarul României din Nations League. 

  • 5.500.000 de euro este cota lui Danny Welbeck
  • 44 de goluri a marcat Welbeck în Premier League, pentru Manchester United, Sunderland, Arsenal şi Watford 

În vârstă de 29 de ani, Welbeck a jucat la Manchester United şi Arsenal, are două titluri în Premier League, dar şi trofeul UEFA Champions League în palmares, însă accidentările la genunchi şi gleznă i-au stopat ascensiunea în ultimii ani. Sezonul trecut, Welbeck a jucat la Watford, dar nu a reuşit să îşi salveze echipa de la retrogradare. A marcat doar trei goluri şi a oferit un assist. 

Pentru naţionala Albionului, Welbeck a jucat 42 de meciuri şi a reprezentat Anglia la Campionatul European din 2012 şi Campionatul Mondial din 2014 şi 2018, marcând 16 goluri în total. 


Florin Andone nu este în planurile antrenorului de la Brighton

Similar cu Danny Welbeck, şi Florin Andone a avut probleme cu accidentările. În sezonul trecut, la scurt timp după ce Brighton l-a împrumutat pe internaţionalul român la Galatasaray, Andone s-a accidentat grav. A revenit în luna martie, însă a mai jucat doar trei meciuri pentru gruparea "Cim Bom", înainte ca o nouă accidentare să îi încheie de tot sezonul fostului atacant de la Cordoba sau Deportivo La Coruna. 

Andone nu va mai juca în acest an din cauza unei accidentări la ligamentele încrucişate de la genunchi, ceea ce marchează o pierde şi pentru echipa naţională, acolo unde Andone a adunat 25 de meciuri şi două goluri. 

  • Doar 15 meciuri a jucat Andone în sezonul 2019-2020. A marcat trei goluri, două pentru Galatasaray şi unul pentru Brighton 
  • Pe 14 iunie a jucat atacantul ultimul meci. A fost folosit 27 de minute în înfrângerea, 0-2, cu Rizespor

De altfel, cota românului a scăzut drastic în ultimii doi ani, iar în acest moment este cotat la doar 2,8 milioane de euro, potrivit site-urilor de specialitate. El mai are contract cu Brighton până în iunie 2023. 

Afla mai multe despre: florin andonebrightondanny welbeck 

viewscnt
Articole similare