Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Răducioiu, gest de mare campion. Sprijină o academie de fotbal social: ”Din mediul sărac au ieşit fotbalişti mari” | VIDEO

Florin Răducioiu, gest de mare campion. Sprijină o academie de fotbal social: ”Din mediul sărac au ieşit fotbalişti mari” | VIDEO

Fotbal intern

Comentarii

Florin Răducioiu nu are în sânge doar pasiunea pentru fotbal, dar şi o dorinţă imensă pentru sprijinirea unor proiecte sociale, în zone defavorizate din România, unde copiii nu au multe şanse de a practica un sport. O astfel de zonă este şi localitatea Panciu, din judeţul Vrancea.

Florin Răducioiu, gest de mare campion. Se implică personal în proiecte sociale: ”Din mediul sărac au ieşit fotbalişti mari” | VIDEO

Proiectul Academia de Fotbal Social a fost lansat la Panciu, judeţul Vrancea, în prezenţa fostului mare internaţional, Florin Răducioiu, câştigător al Ligii Campionilor în 1994, cu AC Milan.

”El ca proiect în sine, ceea ce aţi văzut aici, o să fie şi în alte şapte localităţi, deci opt centre de acest tip, în care se vor desfăşura actitivăţile pe care le-aţi văzut aici, respectiv antrenamente minimaliste pentru copii care nu fac fotbal, care nu au avut posibilitatea să vină la un club în oraş.

Scopul nostru ca asociaţie judeţeană este să descoperim talentele şi, în acelaşi timp, să mai avem o activitate la fotbalul de bază destinat tuturor copiilor să-i mai scoatem de la activităţile curente: calculatoare, tablete, telefoane. Cam asta înseamnă proiectul acesta, denumit Academia de Fotbal Social”, a declarat unul dintre iniţiatorii proiectului.

”Noi, din fericire, bine că preluăm aceste idei, acest concept, pentru a le implementa zonele din România unde copiii nu au posibilitatea să facă sport, fotbal mai ales. Evident că am fost prezent şi încurajez acest proiect cu mare drag, cu prezenţa mea, iar, pe viitor, cu experienţa mea”, a adăugat Răducioiu.

”Felicitări pentru ceea ce faceţi, că daţi posibilitatea acestor copii. Foarte bine. Din mediul sărac au ieşit fotbalişti mari”, a concluzionat fostul mare atacant român.

Academia de Fotbal Social este un proiect finanţat prin Legea 350/2005 de către Consiliul Judeţean Vrancea şi derulat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea.

Juniorii fotbalişti vor face câte două antrenamente pe săptămână în opt centre de pregătire similare cu cele din centrele de selecţie ale clubului AC Milan.

Afla mai multe despre: florin raducioiuacademie de fotbal socialmedii defavorizate 

viewscnt
Articole similare