Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Talpan vrea să o distrugă definitiv pe FCSB. Ameninţări către FRF şi LPF: „Dezafiliaţi FCSB şi predaţi-ne locul în Liga 1”

Florin Talpan vrea să o distrugă definitiv pe FCSB. Ameninţări către FRF şi LPF: „Dezafiliaţi FCSB şi predaţi-ne locul în Liga 1”galerie foto

FCSB

Comentarii

Florin Talpan nu are de gând să pună capăt războiului pe care îl are cu FCSB. Juristul CSA Steaua a somat în mod oficial Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal să ia măsuri împotriva echipei lui Gigi Becali, despre care spune că e un club afiliat ilegal şi care pretinde pe nedrept că deţine palmaresul istoric al Stelei.

Florin Talpan solicită „dezafilierea FCSB” şi revendică locul echipei lui Gigi Becali din Liga 1

Conform gsp.ro, Florin Talpan, juristul CSA Steaua, acuză că FRF şi LPF comit ilegalităţi în favoarea celor de la FCSB, neţinând cont de deciziile pe care le-au luat instanţele civile din România.

Pe Talpan îl deranjează faptul că, pe site-ul oficial, FCSB susţine că e continuatoarea Stelei, iar FRF şi LPF ar întreţine tacit această idee. Juristul echipei din Liga 3 e deranjat că cele două foruri nu au înştiinţat UEFA şi FIFA de ultimele decizii luate de instanţele din România, acuznd FRF şi LPF că, practic, sunt de acord cu furtul de identitate pentru care ar fi FCSB de vină.

Marius Mitran, directorul de comunicare al Ligii Profesioniste de Fotbal, afirma în urmă cu mai mult timp că FCSB este „aceeaşi echipă” cu cea care a câştigat Cupa Campionilor îm 1986. 

„FCSB este aceeaşi echipă. Este foarte important să spunem ca vom avea acelaşi derby. Nu a dispărut, prin schimbarea de denumire, palmaresul echipei şi continuitatea ei în Liga I şi în cupele europene. Este o schimbare de denumire pe care am fost obligaţi să o facem, am făcut-o pe site şi in toate materialele”, spunea Marius Mitran, directorul de comunicare al Ligii Profesioniste de Fotbal, în 2017. 

Juristul celor de la CSA Steaua e de părare că, după trei ani de zile, Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal susţin afirmaţia publică a lui Mitran prin faptul că au refuzat să se implice prin adrese clare la UEFA. Prin urmare, Talpan a ţinut să transmită un ultimatum.

Solicitările lui Florin Talpan

  • „prezentarea corectă a palmaresului Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti în toate materialele de promovare a UEFA şi în statisticile prezentate pe site-ul uefa.com, noi fiind înfiinţaţi în anul 1947”
  • „rectificarea pe site-ul dumneavoastră a palmaresului deţinut de către SC Fotbal Club FCSB Sa, fostă SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, care s-a înfiinţat în anul 2004. Pentru evitarea confuziei, solicităm prezentarea clubului înfiinţat în anul 2004, în toate materialele UEFA sub altă denumire decât Steaua Bucureşti deţinând palmaresul nostru”
  • „excluderea SC Fotbal Club FCSB SA din orice competiţie euroepană deoarece pe rea credinţă a fost inclusă în Liga 1 cu complicitatea Federaţiei Române de Fotbal”
  • „dezafilierea SC Fotbal Club FCSB Sa”
  • „predarea locului în Liga 1 Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti întrucât SC Fotbal Club FCSB Sa s-a afiliat Federaţiei Române de Fotbal în mod fraudulos”

Afla mai multe despre: csa steaua. florin talpangigi becali 

viewscnt
Articole similare