Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Formula 1 şi-a făcut planul pentru reluarea sezonului: "Vor fi între 15 şi 18 curse". Când se va da startul!

Formula 1 şi-a făcut planul pentru reluarea sezonului: "Vor fi între 15 şi 18 curse". Când se va da startul!

Formula 1

Comentarii

Chase Carey, preşedintele Libery Media, deţinătoarea drepturilor comerciale ale Formulei 1, a făcut primul anunţ oficial în ceea ce priveşte desfăşurarea sezonului în curs.

Calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 urmează să cuprindă în acest an între 15 şi 18 curse, în ciuda amânărilor şi anulărilor apărute din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat Chase Carey, preşedintele societăţii care gestionează competiţia.
 
Iniţial, sezonul 2020 avea în program un număr record de 22 de Grand Prix-uri, însă şase au fost deja amânate (Marele Premii din Bahrein, Vietnam, China, Olanda, Spania şi Azerbaidjan), iar două anulate (Marele Premii din Australia şi Principatul Monaco).
 
Prima cursă prevăzută momentan în calendar este Grand Prix-ul Canadei, din 14 iunie, în contextul în care sezonul urma să înceapă iniţial pe 15 martie, în Australia.
 
"Recunoaştem că există un risc potenţial de noi amânări ale evenimentelor înscrise în prezent în program, însă ne aşteptăm, ca şi partenerii noştri, ca sezonul să înceapă la un moment sau altul în această vară, cu un program revizuit, de ordinul a 15 până la 18 curse", a afirmat Carey, care a mai adăugat că cel mai probabil scenariu este ca startul să se dea la mijlocul lunii iulie.
 
În principiu, ultimul Grand Prix al anului urmează să se deruleze la sfârşitul lunii noiembrie, la Abu Dhabi, însă Chase Carey a precizat că se aşteaptă ca sezonul să se prelungească după data de încheiere prevăzută iniţial în weekend-ul 27-29 noiembrie.

Afla mai multe despre: formula 1coronaviruscovid-19grand prixanulatmarele premiupirelli 

viewscnt
Articole similare