Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul internaţional francez Marcel Desailly apare în ediţia din 2024 a Calendarului Pirelli

Fostul internaţional francez Marcel Desailly apare în ediţia din 2024 a Calendarului Pirelligalerie foto
Comentarii

Marcel Desailly, campion mondial şi european cu naţionala de fotbal a Franţei în 1998 şi 2000, este una dintre vedetele ediţiei din 2024 a celebrului Calendar Pirelli.

Prince Gyasi este al 39-lea artist, în istoria de 60 de ani, care a creat una din cele 50 de ediţii ale Calendarului Pirelli. În paginile ediţiei din 2024 apar celebrităţi din domenii complet diferite, printre care şi fotbalistul Marcel Desailly. Fostul mijlocaş defensiv al naţionalei Franţei, a participat la şedinţele foto pentru calendar, desfăşurate la Londra (Marea Britanie), Accra şi Kumasi în Ghana, ţara sa natală.

Atât Prince Gyasi, cât şi Marcel Desailly sunt născuţi în Accra (Ghana), iar pentru fotograful ediţiei din 2024 a Calendarului Pirelli jucătorul de fotbal a fost o sursă de inspiraţie încă din copilărie. Prince Gyasi a cochetat cu o carieră în fotbal, dar a fost atras de artele vizuale şi prima sa fotografie, devenită virală, a fost făcută cu un telefon mobil.

De aici şi până la propunerea de a realiza ediţia din 2024 a Calendarului Pirelli au fost peste 12 ani de muncă şi colaborări cu branduri internaţionale şi apariţii în cele mai prestigioase reviste din întreaga lume.

Alături de Marcel Desailly în paginile calendarului mai apar Naomi Campbell, aflată la a şasea prezenţă în Calendarul Pirelli, actriţa Angela Bassett, scriitoarea Margot Lee Shetterly, poeta şi activista socială Amanda Gorman, actorul Idris Elba, cântăreţele Tiwa Savage şi Teyana Taylor, artistul Amoako Boafo, producătorul James Samuel şi Prince Gyasi.

Ediţia din 2024 a Calendarului Pirelli by Prince Gyasi a fost prezentată la Londra, se intitulează „Timeless” şi este despre cum poţi să inspiri generaţiile viitoare, adică viziunea lui Prince Gyasi, primul fotograf de culoare din istoria THE CAL.

Prima ediţie a Calendarului Pirelli a fost publicată în 1964, dar în martie 1974, compania italiană a anunţat că opreşte publicarea calendarului din motive economice, perioada fiind marcată de criza petrolului începută în 1973. Din fericire, după 10 ani, proiectul a fost reluat şi a mai existat un singur an de pauză, în 2021, din cauza pandemiei de Coronavirus.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: desailly 

viewscnt
Articole similare