Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul şef al DNA Timişoara, care a demarat mai multe controale la echipa de fotbal legate de finanţările ilegale ale primăriei, s-a sinucis!

Fostul şef al DNA Timişoara, care a demarat mai multe controale la echipa de fotbal legate de finanţările ilegale ale primăriei, s-a sinucis!

Fotbal

Comentarii

Fostul şef al DNA Timişoara Tamas Schiffbeck s-a aruncat, vineri dimineaţă, de la etajul şase al clădirii unde îşi are sediul Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara, aflată în zona centrală a oraşului.

Se pare că acesta s-a aruncat chiar de pe fereastra biroului său. Deocamdată nu se ştie ce l-a împins la acest gest. Poliţiştii au declanşat o anchetă. Tamas Schiffbeck avea 48 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. A fost şeful DNA Timişoara timp de mai mulţi ani, până în 2015.
 
În anul 2008, Consiliul Local Timişoara şi echipa de fotbal FC Poli Timişoara au semnat un contract de finanţare prin care CL se angaja să finanţeze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performanţele. La acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea CL Timişoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu.
 
"Suma alocată de Primăria Timişoara va fi folosită pentru acoperirea în mod exclusiv a cheltuielilor echipei de fotbal, conform Hotărârii de Guvern 1447/2007", se arăta în contractul semnat între cele două părţi.
 
În 2009, un raport al Curţii de Conturi a arătat că, din suma de bani obţinută de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timişoara, 150.000 de euro au fost folosiţi fără a respecta legea. Contractul avea o clauză potrivit căreia, dacă auditul intern al Primăriei constată că nu se fac cheltuieli conform legii, banii folosiţi altfel se returnează.

Afla mai multe despre: timisoara 

viewscnt
Articole similare