Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul pe care pariază Adrian Mutu. Povestea interesantă a lui Sekou Sidibe, belgianul care a fost la un pas de United sau Inter Milano

Fotbalistul pe care pariază Adrian Mutu. Povestea interesantă a lui Sekou Sidibe, belgianul care a fost la un pas de United sau Inter Milanogalerie foto

FC U Craiova

Comentarii

FC U Craiova 1948 l-a transferat în această vară pe Sekou Sidibe, un fotbalist în vârstă de 20 de ani.

Sekou Sidibe a marcat deja pentru FC U Craiova 1948 şi pare un câştig real pentru formaţia lui Adrian Mutu. Tânărul în vârstă de 20 de ani s-a născut la Abobo în Coasta de Fildeş, dar are origini belgiene, astfel că a putut reprezenta Belgia la nivel de juniori, de la U15 până la U18.

Povestea sa de viaţă este cât se poate de interesantă. Sidibe a părăsit Olanda în acest an, după ce a evoluat la echipa a doua lui PSV Eindhoven, dar şi la FC Emmen.

Povestea interesantă a lui Sekou Sidibe. În urmă cu câţiva ani era dorit de Manchester United sau Inter

Sekou Sidibe a început fotbalul la Beerschot, dar în 2011 a ajuns la PSV Eindhoven. La vârsta de 14 ani, Sekou Sidibe a fost la un pas de un transfer incredibil.

The Sun scria în urmă cu cinci ani că Manchester United este foarte aproape de transferul lui Sidibe, care era descris de presa britanică drept un ”Superkid”. Pe lângă Manchester United, Tottenham şi Everton din Premier League sau Inter Milano din Serie A erau de asemenea interesate de tânărul fotbalist care la acea vreme . ”Sidibe i-a impresionat pe scouterii lui United prin evoluţiile sale de la PSV Under 16. Nu a semnat încă un contract profesionist cu PSV, astfel că echipele din Premier League îl pot transfera achitând o sumă compensatorie pentru el. Manchester United este favorită să-l transfere” scria sursa citată.

Sidibe nu a mai ajuns în Premier League, el fiind convins să rămână la Eindhoven, acolo unde era preţuit ca un viitor star al clubului olandez. În 2019, Inter Milano s-ar fi arătat interesată de transferul său, dar nici de această dată, discuţiile nu s-au concretizat cu o mutare pentru tânărul fotbalist belgian.

În cele din urmă, cariera sa a intrat pe o pantă descendentă. În 2019-2020 a evoluat pentru echipa a doua a lui PSV, marcând şase goluri în 24 de apariţii. A urmat experienţa FC Emmen, unde Sekou s-a accidentat, iar ulterior, la finalul stagiunii trecute, a rămas liber de contract.

Belgianul cu origini ivoriene are totuşi 20 de ani şi un viitor fotbalistic interesant în faţă. La Craiova, sub comanda lui Adrian Mutu, pare că a impresionat deja de la primele atingeri de balon. Sekou Sidibe este cotat la 350 de mii de euro, iar în primele două partide la FC U Craiova a marcat deja un gol.

  • 5 goluri în 12 meciuri are Sidibe pentru Belgia U16
  • 1 gol în 9 meciuri are pentru naţionala U17 a Belgiei
  • 1 meci a jucat la nivelul naţionalei U18
  • 8 ani a crescut Sekou Sidibe la PSV Eindhoven, una dintre cele mai puternice academii din Europa

 Galerie foto

Afla mai multe despre: adrian mutusekou sidibefc u craiova 1948 

viewscnt
Articole similare