Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Atleta cu care România vrea să scrie istorie la Jocurile Olimpice trăieşte şi se pregăteşte în Germania. Povestea Alinei Rotaru-Kottmann: "Nu-mi lipseşte nimic"

FOTO | Atleta cu care România vrea să scrie istorie la Jocurile Olimpice trăieşte şi se pregăteşte în Germania. Povestea Alinei Rotaru-Kottmann: "Nu-mi lipseşte nimic"galerie foto

Atletism

Comentarii

Atleta Alina Rotaru-Kottmann şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice din Franţa, iar după bronzul mondial de la Budapesta se pregăteşte să sară pentru o medalie la lungime în competiţia supremă din 2024. Puţină lume ştie că Alina a făcut primii paşi în sport la dansuri, apoi a trecut pe stadion.

În paşi de dans spre Jocurile Olimpice de la Paris

Alina Rotaru- Kottmann va merge la a treia ediţie a Jocurilor Olimpice din cariera ei, după precedentele participări la JO Rio şi Tokyo. Dacă până acum n-a obţinut un podium olimpic, sportiva în vârstă de 30 de ani speră că la Paris va fi noroc. Este motivată şi de bronzul mondial obţinut în august, la Budapesta, cu o săritură de 6.88metri. 

„Calificarea la JO este foarte importantă pentru toţi sportivii, iar în atletism sunt standarde foarte înalte, trebuie să fii la nivel de top de performanţe ca să ajungi la competiţiile majore. De aceea, când te califici, este o bucurie enormă pentru că ţi-ai realizat jumătate din vis! 

Trăieşti cu aceeaşi emoţie orice calificare, de altfel acesta a fost şi visul meu când m-am apucat de atletism, să ajung să particip la JO. Acum, mai am un singur vis - o medalie la JO, rămâne un vis deschis pentru Paris 2024”, spune Alina Rotaru – Kottmann pentru Sportsnet.ro. 

Alina a început sportul la iniţiativa părinţilor practicând dansuri, pentru că aceştia îşi doreau ca fiica lor să aibă picioarele frumoase. A fost la cursurile lui Mihai Petre, dar, ulterior, a realizat că alt sport îi place mai mult. 

„Prima dată am început cu dansurile sportive, dar erau costuri ridicate, apoi am încercat alte variante de dansuri, la Palatul Copiilor, dar nu era ceea ce mă atrăgea, iar eu oricum le spuneam părinţilor că vreau să merg pe stadion să alerg, aşa că m-au dus la un moment, iar de atunci am rămas la atletism. Când am făcut dans sportiv, stăteam la seminternat la Şcoala 56, atunci veniseră Mihai Petre şi Elwira în România, îmi plăcea mult de ei, erau celebri”, a adăugat atleta calificată la Jocurile Olimpice din 2024. 

De ani buni, atleta trăieşte şi se pregăteşte în Germania, într-un orăşel lângă Stuttgart. 

„Am plecat iniţial în cantonament cu lotul României, apoi mi-am întâlnit actualul antrenor şi am decis să rămân acolo. Mă antrenez într-un centru olimpic, am totul în acelaşi loc, nu-mi lipseşte nimic. 

Soţul meu este şi el săritor în lungime şi asta m-a ajutat pentru că este zilnic la antrenament şi mă înţelege, ştie ce înseamnă performanţa şi ce sacrificii se fac. Este si profesor de istorie şi economie”, a adăugat Alina Rotaru – Kottmann pentru sursa citată. 

Alina şi Maxx Kottmann s-au căsătorit în 2020, fix înainte de startul pandemiei de coronavirus. 

„Practic, în două săptămâni am organizat totul. Ne-am cununat la primăria oraşului în care locuim, chiar doamna primar a oficiat ceremonia, care a avut loc întro clădire veche de câteva sute de ani. Apoi, petrecerea am ţonut-o la stadion, la „Casa Sportivului”. A fost foarte frumos, am dansat până dimineaţa. Am avut alături părinţii, cea mai bună prietenă a mea din România şi rudele lui Maxx. Mai avem să facem cununia religioasă, dar nu ştiu când vom avea timp”, a încheiat Alina Rotaru – Kottmann.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: alina rotaru-kottmannatletism romaniajocurile olimpice paris 

viewscnt
Articole similare