Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Cum arată cele patru mărci pentru care Steaua a fost decăzută din drepturile de folosinţă

FOTO | Cum arată cele patru mărci pentru care Steaua a fost decăzută din drepturile de folosinţăgalerie foto

Superliga

Comentarii

Judecătorii de la Curtea de Apel au decis joi să decadă Steaua din dreptul de folosire pentru patru dintre mărcile pe care le deţine. Este însă o decizie ciudată, având în vedere că acestea au fost folosite de CSA în ultimii cinci ani. Decizia nu este însă definitivă.

FCSB a cerut în instanţă să-i retragă Stelei dreptul de a folosi 16 dintre mărcile pe care le deţine. Printre ele, şi marca notorie, cea care-l interesează, de fapt, pe Gigi Becali şi pe care a folosit-o până în decembrie 2014, când Înalta Curte a stabilit că a utilizat-o ilegal.

Joi, magistraţii de la Curtea de Apel au reconfirmat că marca notorie este în posesia Stelei, ceea ce se traduce printr-un eşec pentru FCSB. Pe de altă parte, a decis să decată Steaua din dreptul de folosinţă pentru patru dintre mărcile pe care le deţine. Până la motivare, nu sunt clare argumentele care au dus la această decizie. Un indiciu ar putea veni din plângere făcută de avocaţii FCSB-ului, care au cerut în instanţă decăderea din dreptul din folosinţă pentru cele 16 mărci, pe motiv că n-au fost utilizate în ultimii 5 ani.

Legea mărcilor şi indicaţiilor geografice spune că ”orice persoană interesată poate solicita Tribunalului Bucuresti, oricând în cursul duratei de protecţie a mărcii, decăderea titularului din drepturile conferite de marcă dacă: a) fară motive justificate, într-o perioadă neîntreruptă de 5 ani, socotită de la data înscrierii în Registrul mărcilor, marca nu a făcut obiectul unei folosiri efective pe teritoriul României pentru produsele sau serviciile pentru care aceasta a fost înregistrată”.

Ori Steaua a folosit cele 4 mărci în ultimii 5 ani, aşa cum Florin Talpan a încercat să demonstreze în instanţă prin înscrisuri şi imagini. Cele 4 mărci care fac obiectul deciziei de ieri, de la Curtea de Apel, sunt cele din imaginea de mai jos, publicată de steaualibera.com. În imagine se poate observa cum toate cele 4 embleme sunt afişate pe marca ”Clubul de lângă inimă”, deşi drepturile pentru aceasta n-au fost retrase.


Notă: Mărcile pentru care Steaua a fost decăzută din drepturi sunt încadrate cu roşu. Sursa foto: steaualibera.com

Afla mai multe despre: marcisteaua 

viewscnt
Articole similare