Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Stadion nou în România, într-un oraş fără echipă în primele două ligi! Primarul a dezvăluit suma importantă care va fi furnizată de CNI

FOTO | Stadion nou în România, într-un oraş fără echipă în primele două ligi! Primarul a dezvăluit suma importantă care va fi furnizată de CNI

Fotbal intern

Comentarii

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, din judeţul Argeş, a dezvăluit că stadionul din oraş urmează să fie modernizat şi extins. CNI va furniza suma necesară pentru lucrări, anume 25 de milioane de lei, adică în jur de cinci milioane de euro.

Câmpulung Muscel nu este un oraş cu o istorie fotbalistică importantă. Echipa reprezentativă, ARO, nu a jucat mai sus de nivelul Ligii 2, iar în prezent continuatoarea acesteia se află pe primul loc în Liga 4.

Cealaltă echipă care există în oraş la momentul actual, ACS Muscelul Câmpulung Elite, se află pe ultimul loc în seria a patra din Liga 3 şi are şanse mari să retrogradeze.

”Valoarea investiţiei este de 25 de milioane de lei”

În ciuda acesto aspecte, primarul Elena Lasconi a pus la cale un plan pentru modernizarea şi extinderea stadionului din oraş, de la 2.500 de locuri la 5.000.

Pe lângă mărirea capacităţii, planul mai cuprinde şi construirea mai multor facilităţi, dar şi extinderea suprafeţei terenului, pentru a putea fi omologat pentru Liga 2.

CNI va furniza 25 de milioane de lei pentru contrucţii, adică în jur de cinci milioane de euro, iar stadionul ar trebui să fie până în 2026.

Stadion nou în România, într-un oraş fără echipă în primele două ligi

E gata documentaţia (DALI) pentru modernizarea şi extinderea Stadionului Municipal.

Pe lângă transformarea estetică vom crea cinci mii de locuri (câteva zeci pentru persoane cu dizabilităţi) faţă de 2500 câte sunt acum, nocturnă, sală de sport, vestiare, grupuri sanitare şi cabine de duş, bistro, magazin (fan shop), tribună oficială, parcare subterană şi supraterană (peste 150 locuri), acoperiş retractabil, vom mări suprafaţa terenului astfel încât să poată fi omologat pentru Divizia B.

Valoarea investiţiei este de 25 de milioane de lei.

Vom preda documentaţia către CNI şi sperăm ca până la sfârşitul anului proiectul să fie aprobat (e deja pe lista sinteză) şi până în 2026 să avem un stadion nou.

Avem echipă, avem valoare! Hai, Câmpulung!
”, a transmis Elena Lasconi, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook.

Deşi este, ca suprafaţă, de şapte ori mai mic decât Mioveni, Câmpulung Muscel are aproximativ aceeaşi populaţie, în jur de 30.000 de locuitori.

Afla mai multe despre: câmpulung muscel 

viewscnt
Articole similare