Experiențe împreună.
You are here:

Frank Lampard, OUT de la Chelsea. Presa din Anglia a anunţat numele noului manager al londonezilor

Frank Lampard, OUT de la Chelsea. Presa din Anglia a anunţat numele noului manager al londonezilor

Chelsea

Comentarii

Frank Lampard a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Chelsea, iar presa din Anglia notează că Thomas Tuchel, fost la PSG, este marele favorit să îi preia acum pe londonezi.

"Chelsea Football Club s-a despărţit, astăzi, de antrenorul Frank Lampard. Aceasta a fost o decizie foarte dificilă, nu una pe care proprietarul şi Consiliul de administraţie au luat-o cu uşurinţă. Îi suntem recunoscători lui Frank pentru ceea ce a realizat ca antrenor principal al echipei. Cu toate acestea, rezultatele şi performanţele recente nu au îndeplinit aşteptările clubului, lăsând echipa la mijlocul clasamentului, fără o cale clară de îmbunătăţire. Nu poate exista niciodată un moment bun pentru despărţirea de o legendă a clubului, ca Frank, dar după o lungă deliberare s-a decis că o schimbare este necesară, acum, pentru a da echipei timp să-şi îmbunătăţească performanţele şi rezultatele în acest sezon", se arată într-un comunicat al clubului.

"A fost o decizie foarte dificilă pentru club, nu în ultimul rând pentru că am o relaţie personală excelentă cu Frank şi îl respect foarte mult. Este un om cu o mare integritate şi cu o înaltă etică a muncii. Cu toate acestea, în circumstanţele actuale, credem că este mai bine să schimbi managerii. În numele tuturor celor din club, al consiliului de administraţie şi personal, aş dori să îi mulţumesc lui Frank pentru munca sa ca antrenor principal şi să-i urez mult succes în viitor. El este o legendă a acestui mare club şi statutul său aici rămâne neschimbat. El va fi primit întotdeauna cu căldură înapoi pe Stamford Bridge", a declarat patronul clubului, Roman Abramovich.

Chelsea Football Club has today parted company with Head Coach Frank Lampard.

Lampard, 42 de ani, a fost numit antrenor la Chelsea la începutul lunii iulie 2019. Cu el pe bancă, echipa londoneză a terminat campionatul trecut pe locul 4 în Premier League, la egalitate de puncte cu Manchester United de pe locul 3, şi după campioana Liverpool şi după Manchester City.

În acest sezon, Chelsea este pe locul 9, cu 29 de puncte din 19 meciuri, la patru puncte de Tottenham, de pe locul 5, loc de Europa League, şi la cinci puncte de Liverpool, de pe locul 4, de Liga Campionilor. "Albaştrii" au pierdut cinci din ultimele opt jocuri disputate în campionat.

Pentru Lampard, 106 selecţii în naţionala Angliei ca jucător, Chelsea este a doua lui experienţă ca antrenor, după ce a mai pregătit-o pe Derby County.

Thomas Tuchel, 47 de ani, a fost demis, la 29 decembrie 2020, de la PSG. Antrenorul german le-a mai pregătit pe Augsburg II, Mainz şi Borussia Dortmund.

viewscnt
Articole similare
Gimnasta Larisa Iordache, probleme de sanatate dupa calificarea la Jocurile Olimpice. "Am...