Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF a luat decizia în cazul dreptului de promovare în Liga 1 al Stelei! Ce hotărâre a fost luată

FRF a luat decizia în cazul dreptului de promovare în Liga 1 al Stelei! Ce hotărâre a fost luată

Steaua

Comentarii

FRF a dat verdictul în cazul dreptului de promovare al Stelei.

FRF a luat decizia în cazul dreptului de promovare în Liga 1 al Stelei! Ce hotărâre a fost luată

În jurul ”militarilor” a fost creată o controversă în privinţa dreptului de a juca în play-off-ul Ligii 2, având în vedere că echipa nu are drept de promovare în primul eşalon al fotbalului românesc. 

Cei de la playsport.ro au luat legătura cu FRF pentru a cere informaţii despre dreptul Stelei de a evolua în play-off, iar forul naţional a dat răspunsul.

Din cauza dreptului juridic, fiind club de drept public, echipa nu are dreptul de a promova în Liga 1. Totuşi, băieţii lui Daniel Opriţa au voie să evolueze în play-off, deoarece au obţinut rezultate în sezonul regular.

De asemenea, Steaua nu are voie să ocupe unul dintre primele 4 locuri: primele două asigura prezenţa în Liga 1, iar locurile 3 şi 4 merg la baraj.  

Considerăm că această chestiune extrem de larg dezbătută, cu privire la posibilitatea unui club de drept public, în general, CSA Steaua, în cazul particular, a fost deja clarificată. Reamintim însă că, din punct de vedere legal, CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 şi, implicit, în situaţia în care va obţine meritul sportiv de a promova în Liga 1, clubul nu va putea exercita acest drept”.

Cu privire la posibilitatea clubului de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 1, această chestiune a fost clarificată în mod detaliat prin Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din data de 18.08.2020, care stabileşte printre altele: `În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deţine licenţă pentru Liga 1 sau nu îndeplineşte cerinţele statutare şi regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplineşte condiţiile de participare în Liga 1”, a explicat, printre altele, Biroul de Presă al FRF pentru sursa citată.

Cum arată clasamentul în acest moment:

1. Petrolul Ploieşti - 49 puncte

2. Universitatea Cluj - 42

3. AFC Hermannstadt - 41

4. CSA Steaua - 37

5. Concordia Chiajna - 36

6. Unirea Slobozia - 33

Afla mai multe despre: steaua-lpf-liga 1 

viewscnt
Articole similare