Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gabi Tamaş şi Cristi Săpunaru, reveniri de senzaţie la echipa naţională? Răspunsul lui Edi Iordănescu

Gabi Tamaş şi Cristi Săpunaru, reveniri de senzaţie la echipa naţională? Răspunsul lui Edi Iordănescu

Echipa națională

Comentarii

Odată cu numirea sa ca noul selecţioner, Edi Iordănescu a discutat despre posibilitatea de a readuce doi dintre veteranii Ligii 1 la echipa naţională.

După aproape două luni de aşteptare, echipa naţională are un nou selecţioner, fostul antrenor de la cele două echipe de top ale campionatului nostru, Edi Iordănescu.

Tehnicianul trecut pe la CFR şi FCSB a fost ales de FRF în detrimentul lui Laszlo Boloni, care a fost nemulţumit de felul în care au decurs discuţiile cu Burleanu şi Stoichiţă.

Astfel, fiul lui Anghel Iordănescu a urmat paşii tatălui şi a devenit selecţionerul României, urmând să stea pentru prima dată pe banca uneio echipe naţionale.

Cu campania de Nations League pe la orizont şi calificările pentru Campionatul European din 2024, Edi Iordănescu are în faţă o misiune grea.

Tehnicianul de 43 de ani are obiectivul de a retransforma echipa naţională într-o selecţionată competitivă şi de a încerca să obţină calificarea la turneul final de peste doi ani.

Gabi Tamaş şi Cristi Săpunaru, reveniri de senzaţie la echipa naţională?

La conferinţa de presă în cadrul căreia a fost prezentat, Edi Iordănescu a fost întrebat dacă ar fi interesat să îi readucă pe Gabi Tamaş şi Cristi Săpunaru la echipa naţională.

Cei doi veterani, care au impresionat în actualul sezon al Ligii 1, ar putea fi pe lista selecţionerului, după ce acesta a afirmat că ar fi dispus să convoace pe oricine care poate ajuta selecţionata noastră.

Însă, deocmadată, prioritatea lui Iordănescu jr. este definitvarea staffului, nu a lotului.

În perioada următoare voi analiz toate cazurile. Mi-e greu să vin cu aprecieri nominale. Orice jucător care poate ajuta naţionala poate veni să ajute. Primează interesul naţionalei, nu cel personal.

(n.r. despre liderii naţionalei) Sunt nume importante, voi fi atent la ce înseamnă coeziunea din interiorul grupului, dar semnalele au fost pozitive.

Am identificat din poziţia de antrenor de club semnale şi am văzut jucători care au ieşit la rampă. Printre priorităţi e să definitivăm stafful.

E o muncă nouă pentru mine, vreau să definim cum ne organizăm, să fim competitivi, să cuprindem în detaliu lucrurile şi să contruim agenda”, a declarat Edi Iordănescu.

Ultimul meci al lui Tamaş în tricoul României a fost în octombrie 2018, în timp ce Săpunaru nu a mai jucat sub tricolor din octombrie 2019.

Afla mai multe despre: edi iordănescu 

viewscnt
Articole similare